Udrea: PMP va face marţi plângere penală împotriva ADS (VIDEO)

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)
Flori Mladin
07.07.2014

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a Epoch Times România.

Elena Udrea, preşedinta Partidului Mişcarea Populară (PMP), a anunţat luni că va face marţi o plângere penală împotriva Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) şi a unei firme controlate de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

La sediul Partidului Mişcarea Populară a avut loc luni şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, pe ordinea de zi fiind şi plângerea penală împotriva ADS.

"Un subiect discutat astăzi a fost plângerea penală pe care PMP o face ADS-ului şi firmei controlate de domnul Voiculescu prin care domnul Voiculescu a obţinut de la ADS, deci de la stat, 2.600 de hectare de teren arabil de cea mai bună calitate în condiţiile în care nu avea acest drept legal", a spus Udrea, potrivit Agerpres.

Udrea a afirmat că denunţul ar putea fi făcut marţi, avându-se în vedere elaborarea unei documentaţii foarte bune, pe baza informaţiilor suficiente existente în presă.

Domnul Voiculescu a obţinut de la ADS, deci de la stat, 2.600 de hectare de teren arabil de cea mai bună calitate

Fondatorul PC Dan Voiculescu a luat în arendă, prin firmele sale, 2.600 de hectare din judeţul Giurgiu încă din anul 2001.

Elena Udrea a declarat pe 2 iulie, pentru Realitatea TV, că este necesară o comisie de anchetă parlamentară pentru terenul dobândit de Voiculescu de la ADS, pe care l-a obţinut cu încălcarea legii şi cu sprijinul apropiatului dumnealui, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Aceasta subliniază că este vorba despre un teren de 2.600 de hectare luat printr-un contract semnat anul trecut, în luna mai, în condiţiile în care firma lui Voiculescu nu avea dreptul să ia în arendă acest teren şi cu clauze care îl favorizează pe Voiculescu.

Udrea a mai afirmat că miza finală ar fi o afacere de o amploare şi mai mare, pe care Dan Voiculescu intenţionează să o realizeze prin debitorul său privat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi anume cumpărarea întregii suprafeţe de teren prin folosirea dreptului de preempţiune de care ar beneficia arendaşul sau concesionarul în situaţia privatizării ICITID-Băneasa, proprietarul terenului în cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor