Administraţia în grevă timp de o oră. Grevă pe termen nelimitat la orizont

Nemulţumiţi de salarizarea deficitară, sindicaliştii din administraţia locală au întrerupt, marţi, lucrul, preţ de o oră, la începutul programului.
Pichetare în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti , Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.
Pichetare în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti , Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. (Epoch Times România)

Sindicaliştii din administraţie au declanşat, marţi, o grevă de o oră la începutul programului de lucru, urmând ca, în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, relatează Agerpres.

Acţiunile au loc ca urmare a declanşării de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a conflictului colectiv de muncă la nivel naţional, după ce în cadrul întâlnirii din data de 27 iunie 2016 cu ministrul Muncii nu s-a ajuns la niciun consens în cadrul procedurii de conciliere.

"Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%)", se precizează în comunicat.

Potrivit sindicaliştilor, Guvernul României are obligaţia de a soluţiona urgent problemele majore cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, aceştia fiind "cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar." Astfel, majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016), arată FNSA.

Revendicările FNSA sunt: majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

În cazul în care Guvernul nu va găsi o soluţie pentru problemele angajaţilor din administraţie, următorii paşi sunt declanşare unei greve pe toată durata programului de lucru în data de 12 iulie 2016, urmată de grevă pe termen nelimitat, începând cu data de 19 iulie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne