Un important lider sindical din Poliţie, în arest la domiciliu

Iulian Surugiu, lider al unuia dintre cele mai importante sindicate din poliţie, a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar de evaziune fiscală în care anchetatorii declară un prejudiciu estimat la 8 milioane de lei.
Iulian Surugiu
Iulian Surugiu (Facebook)

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul de evaziune fiscală în care fusese reţinut cu o zi în urmă, au precizat sâmbătă, pentru Agerpres, surse judiciare.

Nu mai puţin de 13 persoane au fost reţinute vineri în urma percheziţiilor într-un dosar de evaziune fiscală în comerţul cu materiale feroase, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Anchetatorii au efectuat joi 45 de percheziţii în Bucureşti, oraşele Bragadiru şi Buftea, precum şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri de la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 — 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte-încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată", informa Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.