Adio Barnevernet! Soţii Bodnariu şi copiii lor rămân în România

Marius şi Ruth Bodnariu se vor stabili în România, împreună cu copiii lor, recuperaţi cu greu de la Protecţia Copilului din Norvegia.
Miting de susţinere a familiei Bodnariu, 16 aprilie 2016.
Miting de susţinere a familiei Bodnariu, 16 aprilie 2016. (Epoch Times România)

Greu încercaţii soţi Bodnariu au luat decizia de a se stabili în România împreună cu cei cinci copii. Decizia de a rămâne în România a fost luată înainte ca poliţia din Norvegia să anunţe că va continua ancheta penală împotriva celor doi soţi, relatează Adevărul.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, autorităţile norvegiene au anunţat continuarea anchetei penale în dosarul în care soţii Bodnariu sunt acuzaţi de violenţe asupra copiilor. Aflat în România, unde au venit în vacanţă împreună cu copiii lor, soţii Bodnariu au anunţat că vor rămâne în ţară, precizând că decizia lor nu are legătură cu ancheta penală. Marius şi Ruth au mai susţinut că anunţul autorităţilor norvegiene nu aduce nimic nou, ancheta fiind în acelaşi stadiu ca în noiembrie 2015, când a fost deschis dosarul penal.

Amintim că în noiembrie 2015, cei cinci copii Bodnariu au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut, după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus la şcoală că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinţii au fost acuzaţi că administrează corecţii fizice copiilor şi că îi îndoctrinează religios.

Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Din noiembrie şi până la începutul acestei veri, mii de români au ieşit în stradă, atât în ţară cât şi peste hotare, cerând reîntregirea familiei Bodnariu.

În urma numeroaselor demersuri şi a amplei mediatizări a situaţiei, cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar şi sistemul de protecţie a copilului din acest stat a ajuns atât în atenţia Parlamentului European, cât şi a Consiliului Europei, a cărui Adunare Parlamentară a adoptat un proiect de rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu.

În luna iunie, familia Bodnariu a ajuns la un acord cu municipalitatea Naustdal pentru ca toţi cei cinci copii care au fost luaţi de protecţia copilului din Norvegia, Barnevernet să se întoarcă acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne