Actul doi: "Dogaru şi Pivniceru la scenă!"

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Dacă v-aţi imaginat că totul se va opri aici, mă gândesc că v-aţi înşelat. Bate vânt de puşcărie şi treaba e serioasă. Odată spart Frontul cu Adrian Năstase, s-a demonstrat că se poate. Oligarhia nu este chiar de nezdruncinat.

Ce urmează? Păi ne-a zis “Vocea Rusiei” la începutul puciului şi încă odată, marţi: neapărat mănuşile jos şi box pentru Justiţie. Deci doamna Pivniceru va avea de lucru.

Asta pe de-o parte.

Pe de altă parte? Merge întotdeauna cu negarea adevărului, pe faţă. Nu se ştie, mai poţi zăpăci câţiva oameni slabi de înger: dl Antonescu pare să aibă impresia că a câştigat, că oamenii l-au invalidat pe Băsescu, şi că dânsul a câştigat. Nu-mi dau seama prin ce logică. Dar contează? Un dictator comunist a zis că o minciună spusă de 1000 de ori devine un adevăr. Aşa că tentaţia dlui Antonescu este mare. “Dacă ne sculăm într-o dimineaţă şi chiar o fi adevărat”? Se poate, numai că Zâna Bună nu vine la oricine.

Şi pe de altă parte? La Antena, o emisiune maraton care ridica nivelul adrenalinei - un rechizitoriu făcut judecătoarei Aspazia Cojocaru, culmea, pusă la CCR de PSD. Gâdea – supărat. S-au prins şi ei că jocul cu dosarele are două feţe. Douăzeci de minute s-au construit ipoteze cum că dna Cojocaru ar fi colaborat cu Securitatea. Ciudat, te-ai gândi că nu vorbeşti de funie în casa (ne)spânzuratului.

Pe fundalul emisiunii - Piaţa Universităţii. Părea că fierbe de mânie proletară. Ai fi zis că oamenii strânşi acolo vor să dărâme Capitala, cerând demisia Celui-Care-Este-Vinovat-de-Toate. Zgomot, băieţi, numai zgomot să fie!

Dar pentru nelinişti sociale este însă prea cald. Apoi este nevoie de cineva să scoată lumea în stradă. Dar cine? Alt-cineva decât Mircea Badea, care oricum s-ar putea să nu meargă până “la capăt”, fiind mai deştept de-atât. De ce şi-ar pune cineva capul în laţ pentru Patron? Aşa că rugăm să-l anunţe cineva la cabină pe Dogaru, să termine odată cu machiajul şi să intre în scenă!

La ce altceva ne-am putea aştepta? Ceva de umplutură. Maghiarii, poate. Întotdeauna la îndemână, ca în 1990. Pune-i pe români cu faţa la circ, şi ia-le portofelul. Orice operator de alba-neagra ştie.

Aparent comunismul câştigă teren pe fond de criză şi confuzie socială. De fapt îşi joacă ultimul act. Vrea să controleze, dar nu mai poate. Aşa că agonizează, împreună cu toţi lăudătorii săi. Trăim Epoca-Datului-în-Stambă. De unde şi atâta activitate.

Şi pe cealaltă parte? O nouă încercare de suspendare (sună mai prost decât nebunia cu listele). Şi cam atât.

Reţetele se repetă - sunt tot cele de la tătuci - Marx, Engels şi Lenin: acuzaţii nefondate, minciuni trase cu mitraliera, mai repede decât pot fi analizate, incitare la ură, deturnarea atenţiei. Folosind acelaşi refren: naţionalism, ură faţă de Europa, SUA, “agenturile oranj” cum le spune "Vocea".

S-a ajuns la capăt. Şi tot degeaba. Iar asta e drama dumnealor, pentru că urmează reversul şi unii dintre ei o simt în oase. O să fie nevoie de multe gloanţe trase-n gât. Dacă le-ai jucat pe toate, se cheamă că ai rămas fără aşi în mânecă. Apoi începe circul.

Deşi asaltul dat de USL asupra României este total, Gaşca pare "uşor" disperată. Are şi de ce. De asta este şi total.

Aparent comunismul câştigă teren pe fond de criză şi confuzie socială. De fapt îşi joacă ultimul act. Vrea să controleze, dar nu mai poate. Aşa că agonizează, împreună cu toţi lăudătorii săi. Trăim Epoca-Datului-în-Stambă. De unde şi atâta activitate.

Surprizele or să fie majore. Istoria a ales să termine comunismul, cu toţi factorii săi. Şi sunt mulţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii