Acţiunea de atragere a fondurilor europene trebuie să fie mai agresivă din 2013, a declarat Tănăsescu
alte articole
Acţiunea de atragere a fondurilor europene trebuie să fie, începând din 2013, una mult mai agresivă, în sensul de a privi interesele şi priorităţile pe care le are România şi de a privi cu mare atenţie modul în care se implementează programele, a declarat joi Mihai Tănăsescu.
"Această problemă a blocării fondurilor europene...este o perioadă în care se fac corecţii şi cred că toţi trebuie să învăţăm o lecţie din ceea ce s-a întâmplat. Sunt convins că aceste lecţii sunt deja învăţate de către instituţiile româneşti. Important este că, începând de anul viitor, acţiunea pentru a atrage fonduri europene trebuie să fie una mult mai agresivă, în sensul bun al cuvântului, în sensul de a privi interesele şi priorităţile pe care le are România şi, nu în ultimul rând, de a privi cu mare atenţie modul în care se implementează programele", a precizat Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.
Potrivit acestuia, "este o discrepanţă între modul în care se desenează programele şi modul în care se implementează aceste programe".
"Dacă nu sunt desenate corect şi sunt acceptate, în partea a doua a implementării avem probleme mari în cadrul instituţiilor. Atunci, ştiindu-se acest lucru, sunt ferm convins că această problemă cu care se confruntă România va fi rezolvată. A atrage fonduri europene înseamnă mai mulţi bani pentru infrastructură, mai mulţi bani pentru programe care să aducă creştere economică", a spus Tănăsescu.
Întrebat care ar fi recomandările sale în cea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Tănăsescu a recomandat "mai puţină birocraţie".