Acţiunea de atragere a fondurilor europene trebuie să fie mai agresivă din 2013, a declarat Tănăsescu

Acţiunea de atragere a fondurilor europene trebuie să fie, începând din 2013, una mult mai agresivă, în sensul de a privi interesele şi priorităţile pe care le are România şi de a privi cu mare atenţie modul în care se implementează programele, a declarat joi Mihai Tănăsescu.

"Această problemă a blocării fondurilor europene...este o perioadă în care se fac corecţii şi cred că toţi trebuie să învăţăm o lecţie din ceea ce s-a întâmplat. Sunt convins că aceste lecţii sunt deja învăţate de către instituţiile româneşti. Important este că, începând de anul viitor, acţiunea pentru a atrage fonduri europene trebuie să fie una mult mai agresivă, în sensul bun al cuvântului, în sensul de a privi interesele şi priorităţile pe care le are România şi, nu în ultimul rând, de a privi cu mare atenţie modul în care se implementează programele", a precizat Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Potrivit acestuia, "este o discrepanţă între modul în care se desenează programele şi modul în care se implementează aceste programe".

"Dacă nu sunt desenate corect şi sunt acceptate, în partea a doua a implementării avem probleme mari în cadrul instituţiilor. Atunci, ştiindu-se acest lucru, sunt ferm convins că această problemă cu care se confruntă România va fi rezolvată. A atrage fonduri europene înseamnă mai mulţi bani pentru infrastructură, mai mulţi bani pentru programe care să aducă creştere economică", a spus Tănăsescu.

Întrebat care ar fi recomandările sale în cea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Tănăsescu a recomandat "mai puţină birocraţie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie