Acolo-s banii dumneavoastră: comuna lui A. Năstase, o mică Elveţie pe bani de la buget

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Nu toate satele ţării arată aşa cum ne-am obişnuit, cu uliţe desfundate, wc-uri în curte, garduri strâmbe la case, şcoli adesea părăginite, fără grădiniţe, creşe şi dispensar. În judeţul Prahova, de exemplu, există o comună "norocoasă" care primeşte constant sume impresionate de la buget. Cornu, cum se numeşte comuna, este localitatea de reşedinţă a fostului premier Adrian Năstase şi tot acolo au case şi terenuri numeroşi alţi politicieni.

Comuna cu şosele ca în palmă şi cu o infrastructură de invidiat primeşte constat sume impresionate de la bugetul naţional. Astfel, chit că economia românească a intrat în recesiune, pentru Cornu se găsesc bani. În urma negocierilor purtate de către vicepremierul Liviu Dragnea cu preşedinţii Consiliilor Judeţene în zilele de 6 şi 7 octombrie, ministerul Dezvoltării regionale a găsit posibilitatea de a mai vărsa nişte bani la comuna lui A. Năstase.

Conform ordinul 1825/8.10.2014 privind finanţarea unor obiective de dezvoltare a infrastructurii prin OUG 28/2013, suma totală alocată pentru judeţul Prahova pentru acest an este de 39.431.021 lei, din care aproape o treime, respectiv 12. 332. 853 lei pentru vestita comună Cornu, în condiţiile în care judeţul are 90 de comune, scrie Hotnews, citând ph-online.ro.

Proiectele din Cornu care au primit finanţare sunt:

- Extindere canalizare satul Cornu de Jos etapă II: 4.505.177 lei

- Reabilitare şi modernizare drumuri de interes local în comuna Cornu. str. Murs Erigne, str. Petrolistului, str. Aleea Bujorului; 1.218 km: 1.088.710 lei

- Reparaţii şi modernizare drumuri str. Valea Oprii-etapa II, km. 0 364 - km 1 175; 0,81 km: 1.042.272 lei

- Reabilitare şi modernizare drumuri pentru srt. Cristea Stănescu, Aleea Veteranilor, aleea Plopilor-tronson I, Aleea Campinitei-tronson I, str. Morii-tronson II, str. Muscelului, din comuna Cornu: 1.619.526 lei

- Extindere reţea de canalizare comuna Cornu, sat Cornu de Jos: 4.077.168 lei

Comuna, condusă neîntrerupt din 1992 de Cornel Nanu, membru PSD, arată ca o localitate elveţiană, mai scrie Hotnews, citând observatorulph.ro. Străzile sunt impecabile, toate instituţiile publice au fost renovate, iar locuitorii beneficiază de toate utilităţile, inclusiv canalizare.

Printre beneficiarii infrastructurii impecabile din Cornu se numără nume sonore ale politicii româneşti. În celebra comună prahoveană au case şi terenuri Daciana Sârbu - soţia premierului Ponta, Mircea Cosma, şeful CJ Prahova, judecat pentru fapte de corupţie, senatorul PSD Şerban Mihailescu, familia Ioanei Petrescu, ministrul Finanţelor, ai cărei părinţi s-ar frecventa, potrivit presei, cu Adrian Năstase şi Mişu Negriţoiu, şeful ASF.

Hotnews mai reaminteşte că la începutul lui 2014, potrivit cifrelor prezentate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, localităţilor din judeţul Prahova le-au fost alocaţi 9.826.000 lei. Din această sumă, 3.100.000 de lei, respectiv circa 31% din total, au revenit comunei Cornu, pentru cinci proiecte.

Mai mult, ca alocaţii bugetare doar pentru comune, în Prahova au fost alocaţi 8.526.000 lei, din care 3.100.000 (adică 36,36%) pentru celebra comună Cornu.