ACL cere dezbaterea ordonanţei traseismului. "Orice tăgadă e o dovadă clară că PSD şi Ponta vor fraudarea alegerilor"

Conferinţă de presă susţinută de Geoge Scutaru, Theodor Nicolescu şi Tinel Gheorghe din Grupul Parlamentar ACL
Conferinţă de presă susţinută de Geoge Scutaru, Theodor Nicolescu şi Tinel Gheorghe din Grupul Parlamentar ACL (Epoch Times România)

ACL a făcut miercuri un apel către coaliţia majoritară să-şi respecte angajamentul de a dezbate în cadrul Comisiei Juridice controversata ordonanţă care legiferează migraţia politică a aleşilor locali, astfel încât miercuri aceasta să poată fi dezbătută şi votată în Plen.

"Considerăm că orice tărăgănare din partea Puterii ne demonstrează faptul că aceştia îşi doresc ca OUG privind migraţia politică să intre în dezbaterea Parlamentului după ce şi-a produs efectele, după alegerile prezidenţiale, ceea ce ar fi o dovadă cât se poate de clară că PSD şi Victor Ponta doresc fraudarea alegerilor printr-un asemenea act normativ", a declarat liderul Grupului Parlamentar al PNL, George Scutaru, în cadrul unei conferinţei de presă.

La rândul său, liderul Grupului Parlamentar al PDL, deputatul Tinel Gheorghe a declarat că ACL l-a avertizat public pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, că are termen câteva zile pentru a ataca la Curtea Constituţională ordonanţa respectivă, însă cum de atunci a trecut o săptămână şi nu au avut loc demersuri în acest sens, ACL îi cere public demisia acestuia.

"Noi, astăzi îi cerem public demisia domnului Victor Ciorbea. Domnul Victor Ciorbea nu este Avocatul Poporului, el este un slujbaş al lui Victor Ponta. El nu-şi mai îndeplineşte atribuţiile pe care le are prin Legea 95/97, nu satisface altceva decât interesele personale ale lui Victor Ponta, astfel încât acesta să poată ajunge Preşedintele României cu încălcarea a tot ceea ce înseamnă stat de drept. Tocmai de aceea, Victor Ciorbea trebuie să demisioneze imediat, nu face cinste acelei înalte demnităţi în care a fost numit", a precizat Tinel Gheorghe.

Scutaru a subliniat faptul că premierul Ponta ar trebui să ţină cont în primul rând de semnalele ferme venite de pe plan extern, ultimul dintre acestea fiind cel al domnului Hoyt Yee, adjunct al Secretarului american pentru Europa Centrală şi de Est, doamna Victoria Nuland, care a precizat clar că ordonanţele de urgenţă reprezintă un adevărat obstacol în calea unei democraţii adevărate. De aceea, Victor Ponta şi majoritatea trebuie să dea dovadă că au disponibilitatea ca această lege să treacă de plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare.

Totodată, Scutaru a anunţat faptul că în următoarele zile, grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor depune o moţiune de cenzură, axată tocmai pe abuzul realizat de PSD prin ordonanţa privind migraţia politică, care încununează de fapt alte acte normative puse în practică de Guvernul Victor Ponta pentru a frauda alegerile.

Liderii ACL au reamintit opiniei publice faptul că până în prezent au fost făcute numeroase demersuri pentru a împiedica abuzurile Puterii, de la sesizarea Avocatului Poporului, pichetarea sediului Avocatului Poporului, care are loc în fiecare zi, până la depunerea unei plângeri penale de către Preşedintele partidului, domnul Klaus Iohannis, la adresa ministrului iniţiator, a domnului Liviu Dragnea şi atacarea în instanţă a Ordonanţei 55/2014 privind migraţia politică.

În cadrul conferinţei de presă, deputatul PNL a precizat faptul că în şedinţele Biroului Permanent a Camerei Deputaţilor de săptămâna viitoare, grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor solicita din nou punerea pe ordinea de zi a Legii amnistiei şi graţierii şi respingerea definitivă a acesteia.

"Nu suntem deloc mulţumiţi că majoritatea a decis în şedinţa Biroului Permanent de săptămâna aceasta ca dezbaterile publice ale Comisiei Juridice, pentru a vedea impactul social al acestui proiect, să continue până în luna decembrie. Considerăm că este o tărăgănare dacă Parlamentul abia anul viitor în februarie s-ar pronunţa pe această lege şi nu ne face să credem decât că orice întârziere în respingerea Legii amnistierii şi graţierii reprezintă de fapt o încercare a PSD-ului de a-şi satisface baronii locali certaţi cu legea pentru a-i îmbia să-l sprijine pe Victor Ponta în alegerile prezidenţiale", a mai menţionat Liderul Grupului PNL din Camera Deputaţilor.