ACL cere demisia lui Ponta, acuzându-l că s-a înconjurat de mulţi oameni suspectaţi de DNA

În lumina declanşării urmăririi penale faţă de nume grele ale PSD, precum Viorel Hrebenciuc, Dan Şova, Ilie Sârbu etc., Alianţa Creştin-Liberală (ACL) i-a cerut marţi lui Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier şi să renunţe la candidatura pentru funcţia de şef al statului.
Alina Gorghiu, parlamentar PNL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.10.2014

În urma declanşării urmăririi penale faţă de nume grele ale PSD, precum Viorel Hrebenciuc, Dan Şova, Ilie Sârbu etc., Alianţa Creştin-Liberală (ACL) i-a cerut marţi lui Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier şi să renunţe la candidatura pentru funcţia de şef al statului.

"Îi solicităm lui Victor Ponta, foarte ferm, să îşi dea demisia din calitatea de prim-ministru al României şi să renunţe la candidatura pentru Preşedinţie. În condiţiile în care Victor Ponta este înconjurat de o mulţime de oameni care sunt suspectaţi de DNA de constituirea unei adevărate reţele infracţionale care săvârşeşte grave fapte de corupţie, îi solicităm lui Victor Ponta să îşi dea demisia, pentru a nu afecta şi mai mult imaginea României nu doar în interior, dar mai ales în exterior", a declarat Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, citată de Agerpres.

Totodată, ACL i-a mai solicitat preşedintelui PSD "să îi convingă" pe ceilalţi parlamentari social-democraţi urmăriţi de DNA să urmeze exemplul lui Viorel Hrebenciuc, care a demisionat astăzi din Parlament, şi să-şi depună mandatul.

"Îi cer lui Ponta să îi convingă pe ceilalţi parlamentari ai PSD să facă acelaşi gest pe care l-a făcut Hrebenciuc, un gest de normalitate, şi anume să îi pună şi pe Ecaterina Andronescu, şi pe deputatul Adam, şi pe ceilalţi senatori şi deputaţi care sunt urmăriţi penal să îşi dea demisia. Îi mai cer un lucru în numele ACL: să nu îşi mai permită niciun fel de atac nici la DNA, nici la sistemul judiciar din România şi niciun fel de glumă mai mult sau mai puţin proastă la adresa sistemului judiciar", a mai declarat Alina Gorghiu, care a acuzat parlamentarii PSD că blochează sistemul de justiţie.

Astăzi şi ieri am avut două dovezi de împiedicare a justiţiei. Suntem în situaţia în care, ieri în plenul Camerei Deputaţilor şi astăzi în Comisia juridică, au fost abordări din partea PSD care nu au legătură cu statul de drept şi cu libertatea ca justiţia să îşi facă treaba. (...) Ceea ce se întâmplă astăzi în Camera Deputaţilor reprezintă blocarea sistemului de justiţie din România, pe care PSD a adus-o la nivelul de artă", a arătat Gorghiu.

Reamintim că astăzi, membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au amânat luarea unei decizii referitor la cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PSD Ioan Adam, cercetat de procurorii anticorupţie în dosarul retrocedărilor de păduri, alături de Hrebenciuc şi Ilie Sârbu. Deputaţii jurişti au explicat că nu au timp să citească dosarul trimis de DNA. De asemenea, luni, parlamentarii PSD au absentat de la votul pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Diniţă.

În aceste circumstanţe, reprezentanţii ACL i-au mai cerut premierului să aibă o discuţie cu toţi colegii din PSD pentru a-i convinge că trebuie să existe cvorum în plenul Camerei Deputaţilor pentru ridicarea imunităţii celor cercetaţi de DNA.

"Să facă o discuţie cu toţi colegii din PSD pentru a-i convinge că la plenul Camerei Deputaţilor va trebui să avem cvorum. Îi cer preşedintelui PSD, candidat la Preşedinţie, care girează toată această corupţie a PSD, nu doar să se prezinte în plen, ci să voteze la vedere. Faptele greilor din PSD reprezintă din punctul ACL de vedere un atac grav la adresa democraţiei, la poziţia de stat de drept consolidat a României", a subliniat Gorghiu.

Declaraţiile ACL vin pe fundalul derulării unor anchete în două megadosare, Microsoft şi retrocedarea a 43.000 de hectare de păduri, dosare în care sunt implicate nume din primul eşalon al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor