Victor Ponta: Dosarele penale ale membrilor PSD doar pentru presă mai sunt "breaking news". Ar fi trebuit să fiu arestat din 2010

Întrebat de un reporter de televiziune cum comentează, în calitate de preşedinte PSD, faptul că membri marcanţi ai partidului său au din nou dosare penale, premierul Ponta, candidat la suprema funcţie în stat, a răspuns: "Asta numai la dumneavoastră mai e un breaking news. Oamenii care sunt bănuiţi de ceva trebuie să fie întrebaţi. Mai rău este când sunt acuzaţi de ceva şi nu îi întreabă nimeni decât presa, nu îi întreabă procurorii, dar se întâmplă şi asta, suntem în campanie electorală, e normal."
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.10.2014

Întrebat de un reporter de televiziune cum comentează, în calitate de preşedinte PSD, faptul că membri marcanţi ai partidului său au din nou dosare penale, premierul Ponta, candidat la suprema funcţie în stat, a răspuns: "Asta numai la dumneavoastră mai e un breaking news. Oamenii care sunt bănuiţi de ceva trebuie să fie întrebaţi. Mai rău este când sunt acuzaţi de ceva şi nu îi întreabă nimeni decât presa, nu îi întreabă procurorii, dar se întâmplă şi asta, suntem în campanie electorală, e normal", conform Mediafax.

Anterior acestei declaraţii, prezidenţiabilul Ponta menţionase că nu cunoaşte amănunte despre dosarul în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, precizând că, dacă trebuia să fie arestaţi toţi cei care vorbesc despre şefia PSD, atunci şi el ar fi trebuit arestat în 2010, când a fost ales în fruntea partidului.

Reamintim că procurorii DNA l-au pus luni sub urmărire penală pe fostul ministru al Transporturilor Dan Şova. Din informaţiile DNA reiese că acesta i-ar fi promis deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, implicat în dosare penale grele, sprijin pentru iniţierea unei legi a graţierii şi amnistierii unor pedepse.

Cei doi colegi din PSD au convenit să-l determine pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, să lanseze un proiect de lege menită să abroge art. 13 din Legea nr. 78/2000 privind faptele liderilor de partid, sindicat sau patronat. Proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit (şi) pe Hrebenciuc, împiedicând tragerea sa la răspundere penală. În această cârdăşie ar fi trebuit cooptat şi ministrul Justiţiei.

Potrivit DNA, intenţiile lui Hrebenciuc mai vizau şi graţierea deputatului PSD Miron Mitrea, care a fost condamnat pe 15 octombrie la doi ani de închisoare cu executare pentru corupţie.

Hrebenciuc este anchetat de DNA în două cauze, în care este urmărit penal. Cel mai recent dosar al lui Hrebenciuc este cel al retrocedărilor ilegale de păduri, dosar în care este urmărit penal şi socrul lui Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor