11 Poveşti de viaţă care-ţi dau de gândit (II)

.
. (pixabay.com)

În articolul anterior au fost prezentate primele 11 poveşti de viaţă, care probabil că v-au dat ceva de gândit atunci când aţi observat cum din situaţii în aparenţă simple, puteţi învăţa lecţii profunde.

În timp ce citiţi acest articol şi observaţi întâmplările prin care au trecut aceşti oameni, amintiţi-vă să priviţi în interior şi să vă întrebaţi: “Ce este cu adevărat important pentru mine?”:

1. “Astăzi, a venit o doamnă la mine în timp ce eram la sala de forţă şi mi-a cerut să-i dau câteva sfaturi legat de nişte exerciţii. Mi-a spus: ‘Arăţi foarte bine! Uitându-mă la tine cum pas cu pas îţi antrenai corpul, ai devenit o sursă de inspiraţie pentru mine astfel încât să mă motiveze să fiu şi eu în formă.’ Acest lucru mi-a adus zâmbetul pe buze pentru că m-am luptat cu kilogramele în plus încă de când aveam 15 ani.”

2. “Astăzi, am implementat o afacere pe internet în urma unei idei pe care mi-a dat-o prietena mea. Lansarea platformei a fost un succes total. De fapt, ea a încercat să-mi explice această idee acum 2 ani, însă eram prea ocupat să o ascult.”

3. “Astăzi, m-am întâlnit cu un prieten vechi din copilărie cu care nu m-am mai văzut de mai bine de un an. Locuim în acelaşi oraş, numai că suntem foarte ocupaţi.”

4. “Astăzi, mi-am verificat contul şi mi-am dat seama că am fost penalizat de bancă cu 40$, pentru că am depăşit limita de credit cu 2$ atunci când mi-am cumpărat o cafea în drum spre muncă. În timp ce ieşeam afară să iau aer, am strigat în gura mare: ‘Mai falit de atât nici că pot să fiu!’. Chiar în acel moment, un om al străzii care era destul de slab, a ieşit şchiopătând de pe strada din apropiere.”

5. “Astăzi, am returnat două cărţi la bibliotecă pe care trebuia să le restitui de acum 3 luni. Doamna de la bibliotecă părea foarte neliniştită în timp ce m-a informat că trebuie să plătesc 34$ pentru întârziere. Când am zâmbit şi i-am dat cei 34$, aceasta mi-a spus: ‘Oh, mulţumesc că sunteţi aşa drăguţ în legătură cu această situaţie. Cei mai mulţi oameni încep să ţipe la mine când îi informez de banii pe care trebuie să-i plătească atunci când întârzie să aducă o carte.’”

6. “Astăzi, soacra mea a gătit peşte la cină. Am refuzat să mănânc peşte de când eram copil. Pentru a nu părea nepoliticos, am strâns din dinţi şi am mâncat oricum. În mod surprinzător, mi s-a părut destul de bun. S-ar putea chiar să încerc din nou în viitorul apropiat.”

7. “Astăzi, am fost la plajă şi m-am uitat la o fetiţă care fugea în cercuri după o maşină cu telecomandă pe care o controla tatăl ei. Tot sărea să o prindă şi chiar pica în genunchi, în timp ce încerca să prindă maşinuţa care o lua rapid la goană. A făcut asta de 31 de ori şi a dat greş. Atunci când a încercat a 32-a oară, a reuşit să prindă maşinuţa.”

8. “Astăzi, am auzit o altă melodie de-a lui Michael Jackson la radio. În ultimii 15 ani până în momentul în care a murit, se pare că foarte multă lume credea că este un ciudat. Acum, tot aud cântece de-ale lui Michael la radio şi oamenii îl numesc un geniu al muzicii. Este ca şi cum lumea nu şi-a dat seama ce are, până când a pierdut acel lucru.”

9. “Astăzi, am stat pe terasa din faţă uitându-mă la copilul vecinilor, care se distra foarte mult doar cu un băţ de lemn, folosindu-şi imaginaţia.”

10. “Astăzi, eram într-o stare foarte proastă din punct de vedere emoţional, până când o fată a venit în biroul meu având pe chip un zâmbet autentic, cum nu mai văzusem de mult timp. Fata era într-un scaun cu rotile pentru că nu mai avea picioare.”

11. “Astăzi, am petrecut o oră cu un străin, nu am scos niciunul niciun cuvânt, şi când am plecat de acolo m-am simţit ca şi cum aş fi avut cea mai bună conversaţie din viaţa mea.”

Intră pe Facebook şi lasă-mi un comentariu spunându-mi ce impact au avut aceste poveşti asupra modului în care priveşti diferit anumite situaţii din viaţa ta. Mulţumesc!

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură