Ziua Pământului: Chipul Schimbării Climatului

În jurul lumii, comunităţile de coastă încearcă să facă faţă nivelurilor crescânde ale mărilor, urşii polari încearcă să găsească teren solid pe fâşiile de gheaţă arctică în curs de topire şi secetele îi lovesc pe alţii în alte părţi ale lumii.
Desert în provincia Guizhou. Zonele din nord vest şi sudul Chinei se luptă cu probleme serioase datorate secetei care bântuie de mai mulţi ani (The Epoch Times Photo Archive.)
Tara MacIsaac
23.04.2013

Tema campaniei din 2013 a Zilei Pământului este “Chipul Schimbării Climatului”. Fotografii din toată lumea au fost postate pe website-ul Reţelei Zilei Pământului (http://theadvocator.com/earthday/#none).

“Chipul Schimbării Climatului păstrează oceanele noastre curate şi sigure pentru toate vieţile”, scrie la comentariul unei fotografii trimise din Ixtapa, Guerrero, Mexic, şi care prezintă o fetiţă care se joacă cu apa oceanului.

Un cuplu stă pe o plajă în Brussels, Belgia. Femeia îşi întinde mâna în care se află scoici. Textul pozei spune “Marea se schimbă şi are nevoie de ajutorul nostru.”

O fotografie prezintă o pompă de apă în Samashpur, Bangladesh. Textul pozei spune “Chipul Schimbării Climatului preţuieşte resursele naturale limitate.”

Într-o altă poze sunt prezentate flori galbene şi portocalii în Karachi, Pakistan şi sub ele sunt scrise cuvintele: “Chipul Schimbării Climatului este deschis schimbării obiceiurilor tale.”

O buburuză se odihneşte pe mâna unei femei în Tirana, Albania. “Chipul Schimbării Climatului se bucură de micile fiinţe ale Pământului.”

O tânără din Gilbert, Arizona ţine o pancartă în mâini şi pe ea sunt scrise cuvintele “Chipul Schimbării Climatului este în fiecare persoană ce face un lucru pentru a ajuta.”

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a publicat o declaraţie în onoarea Zilei Pământului: “Ziua Internaţională a Mamei Natură este o şansă de a reafirma responsabilitatea noastră colectivă de a promova armonia cu natura într-un moment în care planeta noastră este ameninţată de schimbarea climatului, exploatarea ineficientă a resurselor naturale şi de alte probleme create de om.”

“Când ne ameninţăm planeta, practic ne subminăm singura noastră casă şi supravieţuirea noastră viitoare. În această Zi Internaţională, haideţi să ne înnoim jurămintele de a onora şi respecta Mama Natură”, a declarat el.

În jurul lumii, comunităţile de coastă încearcă să facă faţă nivelurilor crescânde ale mărilor, urşii polari încearcă să găsească teren solid pe fâşiile de gheaţă arctică în curs de topire şi secetele îi lovesc pe alţii în alte părţi ale lumii. ONU cere oamenilor lumii să lucreze împotriva acestei probleme globale şi să ajute Mama Natură în această Zi a Pământului.

Aproximativ un miliard şi ceva de oameni au luat măsuri în 192 de ţări cu ocazia acestei zile.

“Bolivienii o numesc pe Mama Natură Pachamama şi cei din Nicaragua îi spun Tonantzin”, spune website-ul ONU. Mama Natură este o expresie comună pentru planeta Pământ într-un anumit număr de ţări şi regiuni, ceea ce reflectă interdependenţa ce există între fiinţele umane, alte specii ce trăiesc alături de noi şi planeta Pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor