Cadou de Paşte pentru un protestatar din Piaţa Victoriei - 2000 de lei amendă

Sărbătorile pascale i-au adus lui Cristian-Mihai Dide, unul dintre protestatarii de bază din Piaţa Victoriei, o "felicitare" din partea Jandarmeriei, în valoare de 2000 lei.
Cristian Mihai Dide
Cristian Mihai Dide (Captura)

Pe 10 aprilie a.c., trei protestatari, dintre cei care iau parte aproape zilnic la protestele din Piaţa Victoriei declanşate de adoptarea OUG 13, scandau în faţa sediului PSD din Bucureşti "DNA, să vină să va ia!","Hoţilor!" şi "Demisia!". Demersul l-a costat pe organizatorul evenimentului, Cristian-Mihai Dide, o amendă de 1000 de lei. Revoltat că a fost amendat pentru protest neautorizat în condiţiile în care îşi anunţase acţiunea la Primăria Capitalei, după ce a fost amendat, Dide a mers să protesteze şi în faţa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Şi, surpriză, în ziua de Paşte, s-a trezit cu o amendă de 2000 de lei în cutia poştală.

Revoltat de amenzile primite, protestatarul susţine că le va contesta şi va protesta inclusiv în faţa Ministerului de Interne dacă este nevoie, pentru a reclama abuzurile Jandarmeriei.

"După ce mi-au dat 1000 de lei amendă la PSD m-am dus la Jandarmerie şi am strigat. Jandarmii au venit, m-au legitimat şi nu au mai venit după să îmi dea procesul verbal. I-am aşteptat atunci să îmi dea procesul verbal trei ore şi jumătate şi nu au venit. (...) Eu i-am întrebat atunci, îmi daţi procesul verbal, sau nu? Bineînţeles că nu mi l-au dat. În procesul verbal au pus un martor şi au bifat acolo că nu sunt de faţă, după ce am stat acolo trei ore şi jumătate l-au pus pe unul să semneze că nu am fost de faţă la întocmirea procesului verbal. (...)

Şi aseară, când au ajuns ai mei acasă au văzut plicul de la jandarmerie, cu amenda de 2000 de lei.(...) În procesul verbal scrie că am denigrat imaginea instituţiei cu expresii jignitoare. "Jandarmeria apăra hoţia!" e expresie jignitoare pentru ei. Ar trebui să le scrie în fişa postului că apără hoţia şi atunci nu mai venim să strigăm, că ştim exact ce activitate au", a declarat Dide pentru Epoch Times.

"Bineînţeles că o să contest amenda! Amenda aia vine în urma nedreptăţii", a adăugat protestatarul.

Protestul continuă

Nemulţumit că a fost amendat, Dide, împreună cu alte 4 persoane, s-a deplasat în dimineaţa acestei zile din nou la Jandarmerie, pentru un nou protest spontan. Ca de obicei, jandarmii au venit să îi legitimeze, le-au cerut protestatarilor să părăsească locul şi nu este deloc exclus ca oamenii să aibă parte de noi amenzi.

"Au venit, ca să nu mai stăm în faţa instituţiei. Noi stăm pe trotuarul din faţa Jandarmeriei, că au rugămintea să ne mutăm în pădure, că prezint un pericol pentru această instituţie, am o umbrelă şi o portavoce. Ne-am legitimat de trei ori, cine vine, ne legitimează", declară Dide.

Mai amintim că Dide a fost amendat în numeroase rânduri de Jandarmerie şi Poliţie de la declanşarea protestelor #rezist. Mai multe informaţii, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne