Ziua 71. Revoluţia Bunului-Simţ continuă: "Luminăm cu lumina statornică a Binelui!"

Ignoraţi de politicienii la putere care îşi "amintesc" de ei doar pentru a-i sfida, protestatarii #rezist le reamintesc guvernanţilor, prin prezenţa lor în Piaţa Victoriei, prin luminile pe care le aprind, că nu renunţă să-şi dorească o Românie condusă onest şi curat.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestatarii #rezist au revenit, pentru a 71-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei, unde continuă să ceară demisia celor vinovaţi de tentativa de mutilare a Codurilor Penale prin adoptarea, "noaptea, ca hoţii", a OUG 13. La ora 21, conform tradiţiei, la câţiva paşi de ferestrele Guvernului a răsunat imnul, urmat de scandarea "Demisia."

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Protestul de astăzi are loc pe fundalul unei noi sfidări a Puterii, senatorul Şerban Nicolae ironizând în Comisia Juridică, unde s-a dezbătut legea graţierii, sloganul "noaptea, ca hoţii", precum şi pe cei ce au protestat faţă de amendamentele sale vizând inclusiv graţierea corupţilor. Şerban i-a catalogat pe criticii săi "domnişoare cu barbă" cât despre slogan, a ţinut să atragă atenţia că "şi Mântuitorul s-a născut noaptea." Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

"Sunt în Piaţă şi în ziua 71 pentru că pe mine, personal, m-au minţit! Au spus pe 11 decembrie că vor guverna pentru toţi cetăţenii, indiferent de ce au votat, dar au făcut totul numai să îşi albească dosarele şi să îşi acopere hoţiile! Aşadar, m-au minţit! Iar un guvern mincinos, care pe deasupra face orice să scape corupţii care au distrus ţara, trebuie să plece! Nu e posibil ca al doilea om stat, Tăriceanu, şi al treilea om în stat, Dragnea, să fie nişte penali, să dea legi numai pentru ei, să distrugă economia tării doar ca să îşi asigure sprijinul votanţilor! Şerban Nicolae e şi el părtaş la această trădare a poporului care nu vrea să trăiască în Dragnestan! În concluzie, distrug o ţară, ca să salveze marii jefuitori ai României!", declară o protestatară.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

"#Ziua 71, ora 21, obişnuitul nostru mic ritual #rezistent - aprindem lumina telefonului mobil, reînnoită seară de seară, lumina pentru întunericiţii de toate felurile, dar mai ales pentru cei din fruntea (politică) a ţării. Luminăm şi sperăm, în aşteptarea luminii pascale care stă să se-aprindă duminică, reînnoită şi ea an de an, şi din care ne vom reînnoi şi noi forţele şi curajul. Luminăm cu lumina statornică a Binelui, care pare să aibă chipul #rezistenţei noastre, ca să surpăm - pentru mult timp de-acum încolo, sperăm - întunericul răului cu-atâtea şi-atâtea chipuri.

Despre declaraţiile lui Şerban Nicolae, am de spus doar că se înscriu în penibilul halucinant, periculos şi veninos cu care a fost şi e condimentat discursul public inacceptabil al PSD&compania de când se ştiu. Oameni ca Nicolae, fie ei parlamentari ori guvernanţi, nu doar că NU ne reprezintă, precum aspiră/pretind, nu doar că NU au ce căuta în funcţii înalte într-un stat, ci sunt întruparea toxică şi ruşinoasă a toată mizeria strânsă şi coclită în 27 de ani de democraţie chircită care parcă încă se chinuie să se nască, în chinuri, în România", spune o altă protestatară # rezist.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Reamintim că demarate în noaptea de 31 ianuarie, când Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13, protestele au continuat zi de zi, inclusiv după abrogarea şi respingerea ordonanţei, protestatarii urmărind, prin demersul lor, restaurarea normalităţii în ţară. Revoltaţi de faptul că pe agenda Parlamentului intră fel de fel de proiecte legislative vizând dezincriminări ale conflictului de interese, graţieri etc. participanţii la protest nu vor să renunţe la ieşitul în Piaţă, convinşi fiind că PSD şi ALDE vor face totul pentru a-şi scăpa corupţii şi pentru a da liber la jaful banului public (drept dovadă ordonanţele 6 şi 9). În consecinţă, până când Puterea nu va da semnale clare că renunţă la planurile sale, oamenii se declară ferm hotăraţi să revină în Victoriei oricât timp va fi necesar.