Ziua 193: "Vrem un stat cu instituţii care funcţionează eficient şi corect, nu incompetenţă şi impostură!"

De la adoptarea OUG 13 şi până acum, politicienii nu doar că n-au făcut o schimbare în bine ci continuă, liniştiţi, să devalizeze bugetul, în timp ce, pe de altă parte, încearcă din răsputeri să-şi exonereze de vină şi să-şi scoată de după gratii corupţii, acuză protestatarii #rezist.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Grupul infracţional aflat la putere face orice pentru a-şi pune la adăpost pielea şi afacerile dubioase, asta în timp ce încearcă să-i intimideze pe cetăţenii care se revoltă contra abuzurilor, transmit protestatarii #rezist, reveniţi în Piaţa Victoriei pentru a 193-a zi consecutiv.

Indignaţi de nesfârşitele tentative ale coaliţiei la putere de a legifera hoţia prin stabilirea unui prag pentru abuz în serviciu, prin dezincriminarea unor infracţiuni etc., zecile de cetăţeni ce ţin încă vie flacăra rezistenţei lângă Guvern se declară determinaţi să-şi continue protestul atât cât va fi necesar, cu alte cuvinte până la reintrarea ţării în normalitate.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Cum să nu protestăm în fiecare zi când nu trece o zi fără ca acest grup infracţional (PSD-ALDE) instalat la putere să facă orice pentru a se pune pe ei şi afacerile lor dubioase la adăpost? După ce au golit sacul bugetului pe măriri aberante de salarii şi pomeni electorale în avans, guvernanţii dau din colţ în colţ (uite ordonanţa, nu e ordonanţa) pentru a găsi soluţii să îl umple la loc.

Efectele acestei risipe au început deja să se vadă prin tentativa de a mări accizele la carburanţi. Nici nu mai ştiu în a câta zi de protest ne aflăm... 191? ...192?... oricum nu avem o limită de zile pentru acest protest, ci o limită pentru fapte: nu plecăm de aici până nu pleacă ei. Şi ei ştiu că noi nu vom ceda, de aceea printre ordonanţele pe care încearcă să le adopte una este menită să aducă modificări codului penal cu privire la pedepsele pentru tulburarea liniştii publice, prin care doresc înăsprirea acestora. Suntem cu ochii (şi cu gura) pe ei. Deci, vă vedem, nu cedăm, nu scăpaţi", transmite o protestatară.

La rândul său, un alt protestatar reaminteşte că din ianuarie - momentul adoptării OUG 13 - şi până acum s-au strâns mai multe motive de a protesta, prea multe pentru a mai fi enumerate. Însă şi numai iniţiativa de a anunţa impozit pe cifra de afaceri (idee despre care multă lume spune că ar îngropa economia) şi tot ar fi un motiv suficient pentru ca oamenii să iasă în stradă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Eu nu consider doar că nu am motive să încetez să mai vin alături de protestatarii din Piaţă, ci chiar că din ianuarie şi până acum s-au adunat şi mai multe motive pentru a reveni. Din ce îmi amintesc, în februarie cei din PSD încercau să se dea pe după cireş, susţinând că dandanaua cu OUG 13 ar fi fost în special o problemă de comunicare. Ei bine, de atunci până azi au tot urmat mai multe momente în care s-a putut observa clar că nu asta ar fi problema cu ei.

Nu e vorba doar de cum se comunică intenţiile când îţi schimbi singur propriul guvern cu un altul care aduce o serie de trăznăi într-un program care nu mai are nicio legătură cu ceea ce ai anunţat în campanie ca să câştigi voturile. Şi nu mai enumăr toate trăznăile despre care poate fi vorba, fiindcă ar dura destul de mult, e suficient să ne gândim doar la "petarda" cu impozitul pe cifra de afaceri pe care au fâsâit-o destul de recent. Nu renunţăm să le transmitem că suntem destui cei care vrem un stat cu instituţii care funcţionează eficient şi corect, nu incompetenţa şi impostura. Şi vor pricepe şi ei lucrul asta. Fiindcă asta e calea sănătoasă. Am vorbit cu nepoţi de-ai mei de câţiva anişori şi au înţeles şi ei ideea. Vom veni aici şi vom face tot ce putem, ca să priceapă şi politicienii", spune protestatarul.