USR: Parlamentul României nu e o companie cu acţiuni la purtător. Sesiunea extraordinară, neregulamentară

Liderul PSD Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a convocat un simulacru de sesiune extraordinară după care a plecat în concediu, a atras atenţia Uniunea Salvaţi România.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Reprezentanţii USR şi ai celorlalte partide din opoziţie au refuzat să participe la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, în semn de protest faţă de modul în care liderul PSD Liviu Dragnea tratează Parlamentul României ca pe o marionetă aflată la cheremul său şi al intereselor de partid, se arată într-un comunicat remis marţi de partidul înfiinţat de Nicuşor Dan.

"Domnul Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a convocat un simulacru de sesiune extraordinară după care a plecat în concediu delegându-şi atribuţiile colegului servil Florin Iordache. Toţi cei patru membri ai Biroului Permanent din partea opoziţiei au fost azi la Camera Deputaţilor, dar nu au intrat în şedinţă în condiţiile în care Liviu Dragnea şi alţi reprezentanţi PSD nu au binevoit să fie prezenţi", a transmis USR.

"În lipsa reprezentanţilor opoziţiei, şedinţa Biroului Permanent nu a avut cvorum, iar sesiunea extraordinară nu a fost convocată. Convocarea plenului Camerei Deputaţilor în lipsa unei şedinţe valide de BP, fără nicio bază legală şi constituţională, este abuzivă, iar USR va sesiza Curtea Constituţională", a declarat deputatul USR Cristian Ghinea, secretarul Camerei Deputaţilor.

Reprezentanţii USR au reclamat faptul că nici măcar cu o oră înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent nu au primit ordinea de zi detaliată.

Cristian Seidler, liderul grupului parlamentar USR din Camera Deputaţilor, a propus ca toţi membrii BP să semneze un proiect de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât cu cel puţin 24 de ore înainte de sedinţă membrii partidelor şi presa să aibă ordinea de zi detaliată.

”Pretextul convocării în procedură de urgenţă a Parlamentului pentru aprobarea Ordonanţei 54/2017 cu privire la amânarea evaluării şcolilor doctorale este absurd. Anul şcolar 2016/2017 s-a încheiat deja, iar şcolile doctorale sunt închise până în octombrie, aşadar această Ordonanţă putea să aştepte până în septembrie”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.