Ziua 189. "Rămân în Piaţa Victoriei să îi arăt lui Dragnea că nu plec capul în faţa unui infractor!"

Banii din taxele şi impozitele cetăţenilor ajung în conturile unor corupţi care nici măcar nu fac puşcărie sau, dacă ajung după gratii, ies rapid fără a returna prejudiciile, căci statul încurajează hoţia. Ori, aşa ceva este de neacceptat, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Asistăm în aceste zile la un adevărat festival al eliberărilor. Şi în timp ce Dan Voiculescu şi Relu Fenechiu au ieşit de după gratii fără să fi returnat prejudiciile cauzate, parlamentarii pregătesc de zor mult dorita lege a graţierii pentru ca şi alţi corupţi să respire curând aerul libertăţii, acuză protestatarii reveniţi pentru a 189-a seară consecutiv lângă clădirea Guvernului.

Mai mult, în timp ce autorităţile încurajează hoţia, prin clemenţă faţă de corupţi, cetăţenii care ies în Piaţă pentru o Românie curată sunt păziţi de jandarmi şi chiar intimidaţi, pentru a renunţa la aspiraţia lor de a trăi normal, într-o ţară condusă de politicieni oneşti, mai susţin oamenii, care reamintesc că jandarmii şi poliţiştii au asistat pasiv la faptul că o maşină a intrat pe scuarul unde se protestează, făcându-le steagurile zob.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În pofida şicanelor, a tentativelor de intimidare etc., oamenii nu vor renunţa însă la proteste, transmit cei prezenţi în Piaţă.

"Zilele astea asistăm, fără voia noastră, la "festivalul" eliberărilor. Văd că şi fără mult dorita lege a graţierilor, avem săptămâna şi eliberarea. Săptămâna trecută, Varanul Voiculescu, astăzi Relu Fenechiu. Aici nici măcar nu mai este vorba de PSD sau de alt partid, ci pur şi simplu vedem cum rând pe rând corupţii sunt eliberaţi. Păi asta chiar mi se pare o super afacere: furi cât furi, rişti să fii prins, dar nu-i problemă, sigur ieşi mult mai repede decât ar fi normal, după care ai toată viaţa în faţă să te bucuri de roadele hoţiei tale.

Păi sistemul în sine este cel care te motivează să devii hoţ şi corupt, atât timp cât în schimbul a 1-2 ani de puşcărie te alegi cu milioane bune de euro în cont. Să fii prost să nu profiţi de o astfel de oportunitate. Iar unii mai norocoşi, chiar primesc sentinţe cu suspendare. În tot acest timp în ţară nu sunt bani nici pentru autostrăzi, nici pentru spitale, singura destinaţie a banilor sunt buzunarele unora. Acest lucru este îngrozitor de frustrant pentru noi cei normali, care muncim şi ne plătim corect taxele şi impozitele.

Să nu mai zic de noi, mâna de oameni care mai suntem astăzi în Piaţă şi care aproape zilnic suntem supuşi unor noi metode de intimidare. De la amenzile pe "nelegitimate", la ameninţările că putem face închisoare pentru tulburarea liniştii publice, în ultimele două zile în Piaţă au avut loc nişte incidente cel puţin ciudate: un motociclist a dat ture mai puţin prietenoase înconjurând de mai multe ori grupul de protestatari aflaţi în Piaţă. Vedeţi că Piaţa este în permanenţă supravegheată de jandarmi, dar niciunul nu s-a sesizat că niciun autovehicul nu are ce căuta în acest spaţiu. O maşină a intrat în steagurile "rezist" şi "insist" făcând un drift şi dărâmându-le. Jandarmii şi poliţia au rămas pasivi pentru că nu au fost victime. Oare la ce să ne mai aşteptăm? Vom vedea ce alte noi intimidări ne vor rezerva zilele viitoare şi sper să rămânem fără victime, în condiţiile în care deja începem să primim ameninţări pe reţelele de socializare... Oricum noi vom continua să venim în Piaţă şi nu ne vom lăsa intimidaţi!", declara o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

O altă protestatară rezist transmite şi ea că nu se va lăsa intimidată nici de amenzi nici de proiectul de lege propus de ministrul de Interne, Carmen Dan, care vrea pedepsirea cu închisoare a celor ce "tulbură" ordinea publică. Căci, într-o ţară democratică, un cetăţean are dreptul să strige că Parlamentul şi Guvernul trădează România, spune tânăra.

"Ziua 189 de protest anticorupţie... Nu renunţ chiar dacă cei 300.000 de bucureşteni ne-au părăsit după prima săptămână de protest ... nu renunţ chiar dacă Jandarmeria (instituţie care se ocupă cu şantaj şi cămătărie) încearcă să mă intimideze cu amenzi abuzive (nu renunţ chiar dacă ministrul Carmen Dan încearcă să mă intimideze cu proiectul de lege împotriva protestatarilor! Sunt cetăţean într-o ţară democratică şi am dreptul să urlu în gura mare când Parlamentul şi Guvernul trădează România! Singurul scop al partidului aflat la putere acum este să fure şi să se graţieze! Dragnea are termen de judecată pe 5 septembrie şi până atunci o lege a graţierii votată l-ar avantaja şi i-ar asigura spatele.. Rămân în Piaţa Victoriei să îi arăt lui Dragnea că nu plec capul în faţa unui infractor!", declară protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne