Taximetriştii independenţi se duc s-o picheteze pe Firea. Proteste la orizont

Indignaţi că deşi "transportul public local de persoane în regim de taxi reprezintă o componentă importantă în activităţile curente ale municipalităţii", Primăria le oferă zero sprijin, taximetriştii independenţi anunţă proteste.
Taximetriştii din Bucureşti acuză mafia de licenţe
Taximetriştii din Bucureşti acuză mafia de licenţe (Epoch Times Rromânia)

Taximetriştii Indepedenţi membri ai Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi–ADTI, anunţă că începând cu data de 05.09.2017 vor întrerupe lucrul între orele 09:00 – 12:00 şi vor picheta o perioadă de trei zile sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, urmând ca după această dată să întrerupă lucrul până la soluţionarea problemelor.

Transportatorii membrii ADTI vor utiliza toate formele legale de protest, transmit taximetriştii, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Reprezentanţii ADTI reamintesc că, în iarnă, Primarul General al Capitalei făcea declaraţii mari din care să reiasă că o interesează rezolvarea problemelor taximetriştilor indepedenţi. La aproape jumătate de an de atunci, promisiunile au rămas neacoperite.

“Este imperios necesar să venim cât mai rapid cu soluţii concrete pentru ca transportul în regim de taxi să se desfăşoare la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă în Capitală. Îmi doresc ca neîncrederea şi incertitudinile care s-au perpetuat până acum în relaţia dintre autoritatea locală şi operatorii serviciilor de taxi să fie istorie! De aceea, solicit direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei ca, în cel mult 30 de zile, să analizeze propunerile venite din partea operatorilor şi să armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu legislaţia de specialitate actuală, astfel încât atât cetăţenii care utilizează serviciile de taxi, cât şi cei care prestează să fie mulţumiţi”, a declarat Firea după întâlnirea cu transportatorii din data de 22 februarie a.c.

Taximetriştii acuză că, după acele declaraţii, nu doar că nimic nu s-a rezolvat, dar lucrurile au mers tot mai rău. Astfel, după 22 februarie, "pentru a prelua total controlul acestei activităţi, cunoscute grupuri de interese ce desfăşoară activităţi ilegale de transport, sprijinite mediatic, au început să acţioneze tot mai agresiv în direcţia compromiterii şi denigrării operatorilor de transport care au dreptul legitim să presteze această activitate, fără ca cineva din cadrul autorităţii de autorizare ori alte autorităţi ale statului să intervină. Primarul General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea este, dacă nu complice, cel puţin indiferentă la aceste desfăşurări de forţe.", susţine ADTI.

De ani de zile, cererile legitime ale transportatorilor membri ADTI cu privire la combaterea pirateriei, concurenţei neloiale, abuzuri, precum şi practicile ilegale ale unor dispecerate rămân fără răspuns. Zilnic, indiferent că este cod roşu de caniculă, transportatorii autorizaţi membrii ADTI sunt mereu la datorie. Fără a fi ascultaţi ori sprijiniţi în dezvoltarea şi menţinerea capitalului autohton, autorităţile continuă să îşi bată joc de această categorie profesională.

Transportul public local de persoane în regim de taxi reprezintă o componentă importantă în activităţile curente ale municipalităţii, un număr impresionant de persoane sunt implicate în desfăşurarea acestei activităţi, dar colaborarea autorităţilor cu operatorii de transport este aproape zero, acestea preferând să se ocupe cu inaugurarea pistelor unice pentru biciclişti, dar fără a amenaja un număr suficient de staţii taxi ori dacă acestea există sunt ocupate de alte autovehicule, cetăţenii bucureşteni neavând posibilitatea să apeleze la serviciile unui taxi, iar taximetriştii forţaţi de împrejurări să ocupe colţul intersecţiilor unde de cele mai multe ori sunt amendaţi, chiar dacă acest serviciu este de utilitate publică.", concluzionează ADTI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne