Băsescu: Tudorel Toader, noul ministru al Justiţiei, a încercat în 2012 mistificarea rezultatului de la referendum

Aflând de nominalizarea lui Tudorel Toader la Justiţie, fostul preşedinte Traian Băsescu nu poate să nu se întrebe "dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacţie celor care l-au numit".
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
23.02.2017

Noul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, fost judecător al Curţii Constituţionale în vara anului 2012, nu intră pe lista de favoriţi ai fostului preşedinte Traian Băsescu.

"Îmi aduc aminte încercarea disperată a judecătorului Curţii Constituţionale Tudorel Toader, din vara anului 2012, după desfăşurarea referendumului de suspendare. Atunci, judecătorul din Iaşi a făcut opinie separată, încercând mistificarea rezultatului de la urne şi susţinând că Preşedintele României trebuie demis, în condiţiile în care, la vot, se prezentaseră doar 46 la sută din electori, şi nu 50 la sută plus unu, aşa cum cerea Legea Referendumului în mod expres.

Pentru mine a fost clară înregimentarea judecătorului constituţional în corul pesedisto-liberal, condus de Ponta şi Antonescu, autori ai unei lovituri de stat care a îngrijorat lumea occidentală şi a decredibilizat România", a scris joi, pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că nu are incertitudini că poziţia judecătorului era atunci puternic influenţată de sponsorul său politic, Relu Fenechiu, ulterior condamnat la închisoare în dosarul Transformatorul.

"Aflând despre nominalizarea Domnului Tudorel Toader la Justiţie, nu pot să nu mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacţie celor care l-au numit. Există însă un avantaj ce nu poate fi contestat prin nominalizarea lui Tudorel Toader la justiţie: în mod cert, ştie carte", a adăugat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor