Zeci de morţi într-un incendiu izbucnit la un spital din Coreea de Sud

Echipe de pompieri participă la stingerea unui incendiu la un spital din oraşul sud-coreean Miryang, 26 ianuarie 2018. (Getty Images)
Andrei Popescu
26.01.2018

Un incendiu la un spital din oraşul sud-coreean Miryang a provocat moartea a peste 30 de persoane, au afirmat oficiali. Incendiul, care a izbucnit în sala de urgenţă a spitalului, este cel mai dezastruos incident de acest gen din ţară într-o perioadă de un deceniu.

Un incendiu amplu a izbucnit vineri la Spitalul Sejong din oraşul sud-coreean Miryang, soldându-se cu moartea a cel puţin 39 de persoane, potrivit declaraţiilor făcute de oficiali ai departamentului local de pompieri.

Incendiul a izbucnit în spatele cabinetului de urgenţă al spitalului, care este situat la parter, a declarat Choi Man-woo, directorul Departamentului de pompieri din Miryang, într-o conferinţă de presă televizată.

Peste 70 de persoane au fost de asemenea rănite în incendiu, dintre care cel puţin 8 persoane au fost înregistrate ca fiind în stare critică, a adăugat Choi.

Oficiali locali au mai afirmat că se estimează că numărul morţilor va creşte.

Pompierii au depus eforturi pentru evacuarea celor aproximativ 200 de persoane din spitalul afectat şi din azilul de bătrâni situat în spatele clădirii, a precizat Choi.

Incendiul a fost stins, dar cauza incientului nu a fost stabilită imediat, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat o întâlnire de urgenţă cu personalul său pentru a discuta despre incendiu.

Incidentul are loc la o lună după ce 29 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit la un club de fitness din oraşul sud-coreean Jecheon. Autorităţile au afirmat că acea tragedie s-a datorat măsurilor necorespunzătoare împotriva incendiilor, inclusiv căilor de acces insuficiente în caz de urgenţă şi maşinilor parcate ilegal care au blocat accesul autovehiculelor de urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor