WSJ: Apple a refuzat să participe la finanţarea OpenAI

Ipad, Apple (Peter Macdiarmid / Getty Images)
Redacţia
30.09.2024

Apple s-a retras din discuţiile pentru a participa la finanţarea OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, informează The Wall Street Journal, citând o sursă apropiată discuţiilor.

După cum notează publicaţia, acesta a fost un caz rar când Apple a discutat posibilitatea unor investiţii financiare într-o altă mare companie high-tech.

Citiți și Musk dă din nou în judecată OpenAI. Acuză “înşelăciune de proporţii shakespeariene”

Alte companii importante din Silicon Valley, Microsoft şi Nvidia, precum şi firmă de capital de risc Thrive Capital, firma de investiţii Tiger Global Management şi compania MGX, susţinută de EAU, intenţionează în continuare să participe la finanţarea OpenAI, relatează WSJ.

Thrive Capital intenţionează să investească aproximativ 1 miliard USD în dezvoltatorul ChatGPT. Potrivit publicaţiei, Microsoft, de la care OpenAI a primit deja 13 miliarde USD, intenţionează, de asemenea, să furnizeze aceeaşi sumă.

Citiți și Horror reality. O companie elveţiană foloseşte "mini-creiere" crescute în laborator, pentru a rula computere

În total, în timpul următoarei runde de finanţare OpenAI, reaminteşte publicaţia, este planificată atragerea a până la 6,5 miliarde de dolari.

OpenAI strânge fonduri în contextul unei reorganizări în curs, de la o companie non-profit la una comercială, reaminteşte WSJ. O serie de angajaţi-cheie şi directori au părăsit compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor