Vulpescu a fost scandalizat că hârtiile prezentate au fost numite dovezi ale existenţei banilor

Epoch Times România
29.09.2012

alte articole

Remus Vulpescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.09.2012

Remus Vulpescu, şeful OPSPI, a declarat sâmbătă la RTV că a fost "scandalizat" după ce Dan Diaconescu a prezentat documentele care ar fi dovedit existenţa banilor necesari pentru preluarea acţiunilor Oltchim.

"Am fost scandalizat să primesc acele documente, de faptul că le numeşte dovezi ale existenţei banilor. Este impropriu spus documente, acele hârtii", a spus Vulpescu.

"Preţul dat de către Dan Diaconescu statului român nu poate fi plătit cu saci, ci prin transfer bancar. Este o modalitate legală. Domnul Diaconescu nu duce lipsă de soluţii juridice. Ar putea avea nevoie de o soluţie economică pentru a plăti aceşti bani", a adăugat Vulpescu, cu referire la intenţia lui Diaconescu de a plăti cash salariile angajaţilor de la Oltchim.

Pe de altă parte, Vulpescu a spus că a ascultat muzică, dar după încheierea negocierilor şi pentru a se calma, după ce Diaconescu a prezentat actele despre care spune că ar proba existenţa banilor.

Dan Diaconescu declarase sâmbătă că luni va ridica banii necesari pentru fondul de salarii de la Oltchim şi că îi va arăta premierului Ponta sacii cu bani pe care îi va scoate din bancă, astfel că acesta nu va mai putea spune că nu are banii pentru Oltchim. Diaconescu a mai spus că, la sfârşitul negocierilor de vineri, şeful OPSPI i-a întrebat pe cei aflaţi la negocieri dacă şi ce fel de muzică vor să asculte.

Negocierile pentru privatizarea Oltchim vor fi reluate luni. Dan Diaconescu a declarat vineri seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind privatizarea Oltchim, că vrea să dea banii pe care i-a oferit la licitaţie, dar că "guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul".

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor