Dan Diaconescu a plecat la Munchen, şeful OPSPI a fost anunţat înainte de plecare

Epoch Times România
24.09.2012

Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu a plecat luni la Munchen, urmând a se întoarce în ţară cel mai probabil miercuri, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, fiind anunţat înainte de plecare, a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu.

"Dan Diaconescu în momentul de faţă este plecat din ţară, cu destinaţia Munchen. Se va întoarce cel mai probabil miercuri. Domnul Diaconescu îşi face singur agenda de lucru, aşa că nu putem anticipa ce face în această perioadă. Înainte de a pleca a fost anunţat şi domnul Vulpescu (şeful OPSPI, n.r)", a spus Neagu.

Dan Diaconescu a anunţat luni că nu a semnat contractul de privatizare a Oltchim, precizând că acesta nu este complet şi că guvernul "vrea să tragă de timp cu semnarea".

Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a susţinut că Dan Diaconescu se foloseşte de “tertipuri” pentru a prelungi semnarea contractului de cumpărare a acţiunilor combinatului Oltchim.

Totodată, premierul Ponta a declarat luni că privatizarea Oltchim se va relua anul viitor, iar până atunci trebuie găsit un investitor serios.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei. Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim.

Creanţele deţinute asupra combinatului de AVAS şi Electrica, care însumează circa 410 milioane euro, nu au fost vândute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor