Videanu: Ponta să explice schimbarea condiţiilor de privatizare ale Oltchim, altfel sesizez Parchetul

Adriean Videanu i-a cerut marţi seara lui Victor Ponta să prezinte în termen de 48 de ore care au fost argumentele pentru care a schimbat condiţiile de privatizare a Oltchimului, în caz contrar va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.
Epoch Times România
26.09.2012

Adriean Videanu i-a cerut marţi seara lui Victor Ponta să prezinte în termen de 48 de ore care au fost argumentele pentru care a schimbat condiţiile de privatizare a Oltchimului, în caz contrar va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale.

,,Aş vrea înainte de a intra în tema conferinţei de presă să vă spun că acum am sosit de la Istanbul, nu am fost plecat nici cu Dan Diaconescu, nici cu nimeni altcineva. Am avut o deplasare personală de bussines aşa cum obişnuiesc de regulă să fac”, a spus el la începutul conferinţei de presă, în contextul în care au existat zvonuri potrivit cărora a plecat din ţară împreună cu Dan Diaconescu.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti a precizat că ,,de mai bine de două săptămâni asistăm la cel mai penibil show guvernamental transmis senzaţional în direct de către domnul Ponta şi de către Dan Diaconescu”.

Democrat-liberalul i-a cerut ,,cuplului politico mediatic Ponta-Dan Diaconescu” să pună capăt acestui ,,,circ” care se joacă pe ,,pielea” oamenilor de la Oltchim, şi nu numai. ,,Motiv pentru care cer cuplului politico mediatic Ponta-Dan Diaconescu să pună capăt acestui circ care din păcate se joacă pe pielea şi pe speranţele oamenilor de la Oltchim şi nu numai (…). Victor Ponta este singurul vinovat de închiderea Oltchim şi de eşecul procesului de privatizare”, a susţinut el.

Adriean Videanu i-a cerut lui Victor Ponta să prezinte în termen de 48 de ore care au fost argumentele pentru care a schimbat condiţiile de privatizare ale Oltchimului, în caz contrar va sesiza Parchetul General. ,,Motiv pentru care îi cer public să prezinte care au fost argumentele pentru care a schimbat prin memorandum condiţiile de privatizare negociate cu FMI, cu CE de la care avem şi o aprobare în acest sens, condiţii care sunt total dezavantajoase statului român şi Oltchimului. În măsura în care Victor Ponta nu va prezenta public aceste argumente în termen de 48 de ore voi sesiza Parchetul General pentru tentativă de subminare a economiei naţionale”, a susţinut preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

,,Ce este jignitor este că cel mai dezastros prim ministru din ultimii 22 de ani din România a antrenat în mascarea acestui eşec al privatizării Oltchim care aşa cum am spus este o butelie cu gaz legată de piciorul domnului Ponta, două posturi de televiziune politice prin intermediul cărora intoxică oamenii cu dezinformări grosolane. Deloc întâmplător cei doi patroni ai celor două tv candidează pe listele USL”, a comentat Videanu.

Democrat-liberalul a precizat că el nu a avut niciodată nici un fel de relaţie de afaceri cu fostul director al Oltchim, Constantin Roibu. ,,Vreau să vă spun că niciodată nu am avut nici un fel de relaţie de afaceri cu domnul Roibu, niciodată nu am avut nicio relaţie de afaceri cu colegul meu Cristi Boureanu, niciodată nu am discutat cu nimeni şi nu am fost absolut deloc interesat de privatizarea Oltchim”, a mai spus el.

,,Singurul motiv pentru care mă interesează privatizarea Oltchim este că am fost în timpul guvernului Boc, am fost singurul ministru care s-a preocupat, a găsit o soluţie pentru salvarea Oltchimului prin angrenarea şi completarea bussinesului Oltchim cu partea de petrochimie şi ulterior cu partea de rafinare a Arpechimului materializată într-un memorandum care a constituit baza notificării către Bruxelles”, a completat preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Fiind întrebat dacă se aşteaptă să fie citat la DNA, Videanu a spus că nu, pentru că nu are ,,niciun fel de responsabilitate administrativă în raport cu Oltchim”. Răspunzând la o altă întrebare, şi anume dacă este posibil să existe o legătură între Victor Ponta şi Dan Diaconescu ,,pentru acest circ mediatic”, democrat-liberalul a spus că ,,posibil”. ,,Posibil, la drăgălăşenia pe care a avut-o domnul Vulpescu ( Remus Vulpescu, şeful OSPSI n.r.) în relaţia cu domnul Dan Diaconescu orice e posibil, orice e posibil”, a fost răspunsul lui Adriean Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor