Voiculescu şi şantajul permanent al Antenei 3

Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Matei Dobrovie
29.07.2013

Investigând scandalul de şantaj în care este implicat Sorin Alexandrescu de la Antena Group, DNA a constatat că Antena 3 a fost complice la şantaj. Ciuvică şi Gâdea au fost deja chemaţi de procurori să dea explicaţii şi au mai insultat încă o dată ideea de presă pe care trustul Intact a compromis-o ani de-a rândul. Laţul se strânge în jurul lui Dan Voiculescu iar campionii manipulării, minciunii şi denigrării se zbat în chinuri.

Antena 3 trebuia condamnată demult. Desigur în România nu există o lege a presei care să retragă licenţele posturilor TV şi ziarelor care practică prostituţia politică şi comit derapaje grave de la orice deontologie minimală. Şi nu există pentru că încă ne temem de comunism, de cenzura statului, de un organism care să decidă cine proferează răul în societate – pe scurt ne temem de alte derapaje.

În plus, după căderea cel puţin formală a comunismului, ne bucurăm de libertatea de exprimare, care este îngrădită doar limitativ pentru apărarea unor drepturi şi libertăţi. Libertatea aceasta o invocă acum şi patronul Antenelor Dan Voiculescu, proaspăt urmărit penal pentru complicitate la şantaj. ”Aş vrea să-i transmit lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică nu trebuie să afecteze valorile fundamentale ale societăţii româneşti, cum ar fi familia sau libertatea de exprimare”, a declarat Dan Voiculescu, chemat să dea şi el declaraţie la DNA.

Antenele au trecut de mult aceste limite ale libertăţii de expresie. Ele nu mai reprezintă presă de informare, niciun act jurnalistic, ci o armă de şantaj şi de manipulare pentru urmărirea intereselor economice şi politice ale securistului Felix. Talk-show-urile pline de venin, cu prezentatori isterici şi invitaţi cu partizanat politic clar, încalcă grav dreptul la viaţă personală şi la imagine a unor oameni publici pe care-i terfelesc şi-i bălăcăresc pentru că reprezintă obstacole pentru patron. Să ne amintim numai de campaniile imunde de denigrare a membrilor CSM, Oana Schimdt Hăineală, Cristian Danileţ şi Alina Bica. Nu mai era de mult vorba despre informare publică, ci despre intimidarea acestora prin proferarea de injurii şi ameninţări care să-i determine să nu-şi facă treaba. Recent CSM a reclamat Antena 3 la Inspecţia Judiciară pentru presiuni asupra procurorilor anticorupţie.

„Sunt de vreo 10 luni supusă unui linşaj mediatic. În momentul în care se exercită o astfel de presiune mediatică scopul este să te inhibe, să-ţi creeze o teamă falsă, să te împiedice, să nu mai poţi face munca pentru care eşti plătită. Este schema aplicată de Grupul Intact care se foloseşte de un site satelit, poveste care apoi este rulată de Antena 3. Eu am acţionat în instanţă site-ul Sursa zilei, cât şi Grupul Intact, dar şi alt site care este folosit în astfel de acţiuni”, declara recent preşedintele CSM Oana Schmidt-Hăineală într-un interviu pentru EvZ.

Acesta este modul în care au acţionat ani de zile ciutacii lui Felix la Antena 3, denigrând chiar şi rudele decedate ale celor care în continuare fac reforma în justiţie. Antena 3 a devenit astfel o ameninţare pentru justiţia din România, aş spune chiar pentru securitatea naţională, a cărei funcţionare a încercat constant s-o obstrucţioneze mai ales prin defăimarea şi decredibilizarea procurorilor, a DNA, a tuturor celor care au avut curajul să dea sentinţe de condamnare în cazul ”martirului” Năstase, a liberalului Gigi sau a ministrului Fenechiu. Televiziunile politice ale lui Dan Voiculescu au ţipat pe toate canalele că sunt procese politice, că nu există nicio schimbare în bine în justiţie, ba dimpotrivă totul este politizat. DNA şi toţi ceilalţi care îşi fac treaba ar acţiona doar la comenzile lui Băsescu. Acest refren a fost cântat pe toate tonurile posibile pentru a fi indus percepţiei publice.

Mai mult, Antena 3 a avut un proiect de manipulare constantă a populaţiei – Băsescu este răul absolut, iar Voiculescu, Ponta, Antonescu, Fenechiu sunt băieţi curaţi, parfumaţi, stilaţi – o distorsiune gravă, care a fost însoţită de incitarea la ură faţă de ”duşmanii poporului” tocaţi mărunt în fiecare seară de ”respectabili” analişti – afacerişti cu statul şi securişti precum Roşca Stănescu sau Bogdan Chireac. Observaţi desigur metodele şi elementele clasice ale propagandei comuniste – dezinformarea, minciunile, aţâţarea. Mijloacele s-au schimbat, practicile sunt însă aceleaşi.

Reţeta de succes a Antenei 3 pare să se fi epuizat însă. Deja are concurenţă puternică din partea postului România TV, care a copiat-o şi încearcă s-o şi depăşească. Şi aproape reuşeşte. Vestea şi mai proastă pentru Voiculescu este că odată cu pierderea din influenţă a Antenelor, în dauna RTV, el este lăsat din braţe încet-încet de iubiţii parteneri de USL. Antonescu a trimis deja PC la plimbare dacă nu le mai place cu liberalii, iar Ponta a fost destul de reţinut să ia partea Antenelor în scandalul de şantaj. S-a mărginit să-i laude pe ciutaci că sunt nişte jurnalişti ”excepţionali de buni”. Într-adevăr sunt buni dar nu ca jurnalişti, ci ca manipulatori, şantajişti, care sub masca jurnalismului execută ordinele patronului ca un grup mafiot organizat.

Antena 3 trebuia condamnată demult. Desigur în România nu există o lege a presei care să retragă licenţele posturilor TV şi ziarelor care practică prostituţia politică şi comit derapaje grave de la orice deontologie minimală. Şi nu există pentru că încă ne temem de comunism, de cenzura statului, de un organism care să decidă cine proferează răul în societate – pe scurt ne temem de alte derapaje.

Chiar dacă plecăm de la prezumţia de nevinovăţie, este clar că Sorin Alexandrescu nu putea încerca să impună prin şantaj un contract RCS fără directive clare de la patronul său, de la familia Voiculescu. Iar ameninţarea patronului RCS cu anchete jurnalistice compromiţătoare şi difuzarea de clipuri de dezvăluiri senzaţionale legate de fapte de corupţie, care nu se mai produc, sunt arme clasice ale Antenei 3.

Pe de altă parte, se pare că m-am înşelat, din fericire, în privinţa pactului de coabitare ca acord de împărţire a justiţiei între Băsescu şi Ponta. Cel puţin DNA-ul funcţionează în continuare bine. Un ministru în funcţie Relu Fenechiu a fost condamnat şi urmează un alt peşte mare: Dan Voiculescu. Cine ar fi îndrăznit să se atingă de aceştia în era Năstase? Nimeni.

Ca şi fostul premier cu şase case, Voiculescu s-a crezut intangibil, peste justiţie, peste lege. Dar, acum se vede vulnerabil şi nu poate să înţeleagă. Era naşul USL, îi controla pe Ponta şi Antonescu, Antenele deveniseră o instituţie faţă de care premierul şi preşedintele Senatului răspundeau direct, fiind lăudaţi sau certaţi de ciutaci. Mai rămânea să preia controlul asupra Justiţiei, pentru a dormi liniştit.

Varanul n-a reuşit şi acum încearcă să iasă din laţul care se strânge în jurul său prin aceleaşi metode. A plătit aproximativ 10 protestatari de profesie să vină în faţa DNA să-l susţină, să arate solidaritatea şi continua să disemineze mesajul că acţiunea împotriva Antenelor este politică, opera bineînţeles a preşedintelui Băsescu. Transpirat de emoţie şi de frică, eternul Ciuvică îi mai acuza încă o dată pe procurori că sunt basişti. Ceilalţi servitori ai lui Felix îi insultă pe jurnaliştii prezenţi. De înţeles, că doar ei sunt superiori, fac parte din altă tagmă. Şi chiar aşa este – Antenele au fost şi sunt anti-presa prin excelenţă şi decredibilizează şi ce a mai rămas din profesia asta.

Ca urmare este nevoie de o lege a presei pentru a împiedica perpetuarea acestui rău. Până acolo, condamnarea instituţiei de şantaj de către justiţie este binevenită. Iar mitul infailibilităţii politicianului securist şi mare magnat capitalist mai primeşte o lovitură. Nu e puţin lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor