Vlaston, din culisele PSD: Ponta ori îşi salvează baronii şi clientela de DNA, ori pierde preşedinţia

Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP
Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP (facebook.com)

Vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston a vorbit sâmbătă, pe blogul personal, despre culisele întâlnirii din Tulcea a liderilor PSD în cadrul căreia s-a pregătit strategia de cucerire a Cotroceniului. Acesta susţine că baronii PSD l-au ameninţat pe Ponta că nu îl vor mai susţine la prezidenţiale dacă nu îi scapă din "ghearele" DNA, care face din ce în ce mai multe „victime” în ultima vreme.

„Ponta nu mai e crezut de proprii baroni şi puşcăriabili. Vin tot mai multe ştiri că la ultima şedinţa a capilor PSD din Deltă au sărit scântei. Principal subiect a fost acesta: ne scapi din ghearele DNA, sau spui adio preşedinţiei. Ponta şi-a mai aburit odată puşcariabilii şi în decembrie 2012. Le-a promis că dacă câştigă alegerile îi scapă de DNA. Nu numai că nu i-a scăpat, dar procurorii şi-au amplificat eforturile, judecătorii au pronunţat sentinţe definitive, aşa că avem acum o întreagă lista de psd-işti, lungă de tot, care au luat un contact dur cu justiţia”, scrie Ştefan Vlaston.

Liderul PMP dă doar câteva exemple de astfel de membri PSD, deşi lista este cu mult mai lungă: Liviu Dragnea, Nicolescu, Adrian Duicu, Constantinescu, Mazăre, Bunea Stancu, Oprişan, Dan Şova, Bădălău, Prioteasa, Mircea Cosma, Radu Cosma, Isailă, Sorin Constantin Lazăr, Boşcodeală, Ghiveciu Marian, Mocanu Victor, Ion Cîlea, Paul Stănescu, Ioan Cindrea, Titu Bojin.

„Acum, penalii PSD nu mai vor să fie păcăliţi a doua oară. I-au pus lui Ponta de la obraz condiţia: dacă nu ne salvezi, inclusiv prin suspendarea preşedintelui, dacă este nevoie, ia-ţi adio de la preşedinţie, nu te mai susţinem, nu ne implicăm în campanie. A fost o discuţie cu săbiile pe masă. Unii se uitau sideraţi la ce se întâmplă, alţii voiau să plece, dar nu aveau cum, că erau pe vapor, Ponta a ieşit opărit rău de tot”, este de părere acesta.

Vlaston susţine că aceasta este cauza care a determinat discuţiile despre iminenţa unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu lansate de Tăriceanu şi susţinute de Antena 3, ca „să-i mai potolească pe puşcăriabili”. Nici timp nu mai este, criză din Ucraina, summit-ul NATO, situaţia politică care ar deveni explozivă, toate fac improbabil un astfel de demers, susţine acesta.

„Pe de altă parte, nu există certitudinea, oricât ar jura Ponta pe ce îi este mai sfânt şi mai drag, că, dacă ar ieşi preşedinte, şi-ar salva colegii de puşcărie. Sunt multe date care pledează spre această direcţie. Odată ales, lui Ponta nu-i mai pasă, stă 5 ani liniştit la Cotroceni, suspendarea şi demiterea sa, nemotivată de fapte grave, pare improbabilă. De ce şi-ar pune în cap lumea civilizată, pentru câţiva puşcăriaşi în plus? Da, dar aşa judecă şi baronii şi clientela. Ştiu, că dacă nu-l determina pe Ponta să facă acum ceva, pe urmă, după ce câştigă alegerile, va fi prea târziu, n-au cum să-i mai forţeze mâna”, a concluzionat Vlaston.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne