Vlad Voiculescu: Reţelele de corupţie din sistemul medical sunt prezente la fiecare nivel

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat după ce procurorii anticorupţie l-au "săltat" pe şeful CNAS, Marian Burcea, pentru "o gaură" în bugetul de stat de aproximativ 3 milioane de euro.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Nu mai puţin de 41 cazuri de corupţie la nivel înalt în sistemul medical românesc sunt în curs de cercetare sau au primit deja condamnări definitive în doar ultimii doi ani şi jumătate, iar aceasta este doar o mică parte, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Sănătatea este un sistem închis şi complex în care timp de vreo 25 ani nimeni nu a avut curaj să arunce o privire. Bugetul sănătăţii este al doilea cel mai mare din România, iar reţelele de corupţie sunt prezente la fiecare nivel, cu legături în zona politică, universitară şi oriunde ne-am mai putea gândi", a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit tehnocratului, orice intervenţie, orice tentativă de curăţenie a fost aproape întotdeauna respinsă ca un atac asupra sistemului medical românesc, asupra unor somităţi etc. Este însă doar începutul...

"Las aici un pasaj din referatul procurorilor publicat vineri... ca să ştim cum se pune problema. Sunt vorbele cuiva din sistem despre numirea fostului Preşedinte CNAS - domnul arestat de DNA: Băi, este un om care este prietenul lu’ LIVIU de multă vreme şi medicul personal şi a lu’ nevastă-sa şi a lu’ fiu-său cu ochii, cu...", a precizat Vlad Voiculescu.

Reacţia fostului ministru a avut loc după ce preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a intrat în colimatorul DNA într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale, în care prejudiciul se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne