Cîţu: Impozitul pe cifra de afaceri nu a murit, însă au murit toate măsurile care reduceau povara fiscală

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Atenţie la programul de guvernare... PSD a "uitat" de măsurile din programul de guvernare care ar fi dus la o oarecare relaxare fiscală, a remarcat vineri, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Restul măsurilor, în special de creşteri ale salariilor în sectorul bugetar, eliminarea pilonului II de pensii, accize, impozite mai mari , TVA defalcat etc... au fost respectate. Eu vă spun că impozitul pe cifra de afaceri nu a murit! Dar sigur au murit toate măsurile care mai reduceau din povara fiscală (de exemplu, eliminare impozit dividende)", a declarat Cîţu.

Liberalul a amintit că în programul de guvernare varianta Tudose se precizează: "Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România, (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit și va avea 2 sau 3 trepte de impozitare."

"Are curaj Tudose să nu respecte programul de guvernare? Să-l întrebe pe Grindeanu", a adăugat Cîţu.

În final, senatorul PNL a amintit de o declaraţie făcută la finele lunii iunie de Tudose:

Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde le scoateţi?! Cum să spună aşa ceva, o să vorbesc cu el (n.r.: Ionuţ Mişa). Nu se desfiinţează. Punct”, a spus premierul desemnat Mihai Tudose, întrebat de măsura pe care o va lua noul Executiv privind pensiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne