Severin "loveşte" direct din Rahova: Ce fel de democraţie e aia care îşi ţine elitele în puşcărie?

Aflat în spatele gratiilor pentru corupţie, Adrian Severin susţine că a "identificat" printre "colegii" de la Rahova adevărate somităţi, oameni "care pot forma două sau trei guverne mai performante decât cele aflate la cârma ţării în ultimii ani".
Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Fostul europarlamentar Adrian Severin se remarcă din nou printr-o serie de declaraţii controversate făcute chiar din penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul "Lobby în Parlamentul European".

"În penitenciarul unde mă aflu am identificat – printre deţinuţi şi personalul salariat – persoane care pot forma două sau trei guverne mai performante decât cele aflate la cârma ţării în ultimii ani sau luni. Oameni mai hotărâţi, mai curajoşi, mai vizionari, mai altruişti şi chiar având o morală mai fermă decât tot ce au putut scoate partidele de guvernământ pentru a forma un executiv, în cel mai bun caz, asemenea berzei chioare care aşteaptă ca Dumnezeu să îi facă cuib. (Valul de creştere economică pe care pare a-l călări Guvernul, nu are nicio legătură cu activitatea – sau mai degrabă, pasivitatea – acestuia şi, ca orice val, nu este durabil). Or, ce fel de democraţie este aceea care îşi are elitele în puşcărie?", a scris Adrian Severin pe blogul personal.

Fostul europarlamentar mai opinează că "PSD nu (mai) este nici partid, nici social, nici democrat", întrucât criteriul său de coeziune nu este ataşamentul faţă de anumite valori.

"Fetişizarea programului politic, prezentat ca o carte tehnică iar nu ca o agendă strategică (aşa cum ar trebui să fie), dincolo de tactica propagandistică, devoalează derapajul tehnocratic al unei entităţi politice fără identitate care administrează dar nu mobilizează, gestionează dar nu emoţionează, are legitimitate (electorală) dar nu are capacitate (managerială), are autoritate (formală) dar nu are credibilitate (reală), are vârf (şi acela divizat) dar nu are bază (partinică). PSD nu mai este un partid mare cu un electorat mare, şi nici măcar un partid mic cu un electorat mare, ci un electorat fără partid", scrie Adrian Severin.

Potrivit fostului europarlamentar, cotele mari de susţinere populară din sondaje arată doar că electoratul stângii există, chiar dacă partidul stângii a dispărut, transformându-se într-o confederaţie de clanuri corupte ai căror lideri de imagine nu duc viaţa stângii, nu au aspiraţiile stângii, nu au limbajul stângii, nu au sentimentele stângii, limitându-se să plângă cu lacrimi de crocodil pe umărul săracului, în timp ce se înfruptă din caviarul oligarhiilor hrăpăreţe, îşi construiesc palate de marmură, zburdă în limuzine şi plutesc în iahturi de lux, toacă averi prin cazinourile staţiunilor de fiţe de aiurea.

"Această stângă-caviar nu este decât dovada faptului că ideile stângii au în continuare capacitatea de a inspira şi câştiga masa, în timp ce partidele stângii au pierdut orice contact cu ea şi nu mai au niciun apel social autentic. Aşa se explică şi de ce, atunci când forţele antisistem – antidemocratice şi antinaţionale – ies în stradă, Guvernul PSD-ALDE şi liderii săi parlamentari preferă să vorbească despre perfecţionarea comunicării când, în realitate, problema este acceptarea confruntării. Fuga de confruntare, refuzul laş al acesteia chiar acolo unde provocarea are loc – adică pe stradă – nu este semnul înţelepciunii politice, ci al miopiei şi timidităţii strategice, asociate cu tranzacţionismul moral şi grija prioritară pentru cadavrele din şifonier. Cel care fuge nu învinge niciodată; şi cel care învinge, niciodată nu fuge", a precizat Adrian Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne