Vlad Filat, mutat în izolatorul CNA fiind învinuit oficial

Fostul lider PLDM, Vlad Filat, învinuit în dosarul cunoscut ca „jaful secolului” a fost escortat vineri, 18 decembrie la Centrul Naţional Anticorupţie.
Centrul Naţional Anticorupţie
Centrul Naţional Anticorupţie (Epoch Times România)
Maria Maevschi
18.12.2015

Conform unor declaraţii făcute de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, aflându-se în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), fostul premier va lua cunştinţă despre diversele documente din dosar. Apărătorul lui Filat a menţionat că nu deţine nicio informaţie referitoare la cât timp se va afla Filat la CNA şi nici dacă va fi mutat de la Penitenciarul nr.13 într-o celulă a izolatorului CNA, informează UNIMEDIA.

După ce Filat a acuzat administraţia Penitenciarului nr.13 de tratamente degradante şi condiţii inumane de detenţie s-a anunţat că o comisie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei urmează să facă o vizită luni la penitenciar pentru a vedea condiţiile în care sunt deţinuţi Vlad Filat, precum şi fostul deputat Grigore Petrenco.

Potrivit ofiţerului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, „învinuitul Vlad Filat a fost mutat în izolatorul CNA deoarece procurorii i-au înaintat la începutul acestei săptămâni, oficial, învinuirea şi lucrează cu el pe primul dosar, care urmează a fi trimis în judecată. Din motive ce ţin de facilitarea audierilor, el a fost mutat în izolatorul CNA”.

Precizăm că Vlad Filat se află după gratii de mai bine de două luni, fiind reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie după ce a rămas fără imunitate parlamentară, la 15 octombrie, în urma votului deputaţilor din Parlament. Acesta este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, precum şi de implicarea în dosarul cunoscut ca "jaful secolului", în urma căruia peste un miliard de dolari au fost scoşi din sistemul bancar al Moldovei.

La 10 decembrie, la solicitarea procurorilor, pe motiv că, dacă s-ar afla în libertate Filat ar putea influenţa unii martori din dosar, Judecătoria Buiucani a decis să prelungească mandatul de arest pe numele fostului lider PLDM până la data de 13 ianuarie, astfel că acesta îşi va petrece sărbătorile de iarnă după gratii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor