Judecătoria Buiucani a decis: Vlad Filat rămâne în arest preventiv până la 13 ianuarie

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru fostul prim-ministru moldovean, Vlad Filat, acuzat de corupţie şi frauda bancară de la BEM.
Vlad Filat
Vlad Filat (sputnik.md)

La solicitarea procurorilor, pe motiv că, dacă s-ar afla în libertate Filat ar putea influenţa unii martori pe dosar, Judecătoria Buiucani a decis să prelungească mandatul de arest pe numele fostului lider PLDM până la data de 13 ianuarie, astfel că acesta îşi va petrece sărbătorile de iarnă după gratii.

Potrivit procurorului care instrumentează acest caz, Adriana Beţişor, citată de Realitatea.md, ar exista aspecte „ce ţin de potenţialele influenţări ale martorilor care mai urmează să fie audiaţi pe caz, ceea ce a fost confirmat şi adus în faţa instanţei de judecată ca dovadă şi respectiv deteriorări sau alte influenţări faţă de alţi coparticipanţi care sunt în proces de identificare”.

Referitor la faptul că Vlad Filat a intrat în greva foamei ca formă de protest împotriva Procuraturii Anticorupţie şi a administraţiei Penitenciarului, Beţişor a menţionat că „Este regretabil faptul că dânsul a hotărât să intre în greva foamei însă decizia îi aparţine”.

Apărarea liberal-democratului nefiind de acord cu decizia instanţei de judecată a declarat că va face contestaţie la Curtea de Apel.

„Încheierea de astăzi este una neîntemeiată, vom reformula un recurs la Curtea de Apel, unde vom statua toate acele încălcări de procedură şi lipsa de probatoriu prin care s-a justificat prelungirea arestului preventiv”, a declarat avocatul Igor Popa.

Menţionăm că joi, fostul premier, Vlad Filat a transmis din închisoare, prin intermediul avocatului său un mesaj prin care se declară nevinovat „iar dosarul este unul politic, după un scenariu diabolic, bine gândit, cu implicarea instituţiilor statului, aflate sub controlul direct şi personal al lui Plahotniuc. Arestarea mea şi demisia Guvernului Streleţ au un scop bine determinat - preluarea controlului total în Moldova de către Plahotniuc”.

Precizăm că Vlad Filat se află după gratii de aproape două luni, fiind reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie după ce a rămas fără imunitate parlamentară, la 15 octombrie, fiind acuzat de implicare în dosarul cunoscut ca "jaful secolului", în urma căruia peste un miliard de dolari au fost scoşi din sistemul bancar al Moldovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe