Vinde casa din Marea Britanie şi cumpără ... un cătun franţuzesc: "Ca şi cum ai câştigat la loterie fără să-ţi dai seama"

Foto: (SWNS)
SWNS
07.02.2024

O familie care şi-a dat seama că modul său de viaţă devenise o rutină foarte obositoare şi solicitantă şi-a vândut casa semidecomandată cu trei dormitoare cu aproximativ 488.400 de dolari şi a cumpărat un cătun francez.

Liz şi David Murphy au cumpărat cătunul rural istoric Lac De Maison, în Poitou-Charentes, în sud-vestul Franţei, în ianuarie 2021.

"Amândoi aveam o slujbă de la nouă la cinci în Anglia, cu un stil de trai intens şi solicitant, copiii îşi petreceau timpul la cluburi după şcoală şi totul părea ca şi cum alergam pe o bandă rulantă fără sfârşit", a declarat Liz Murphy, în vârstă de 45 de ani. "După ce a venit epidemia de Covid şi am avut o pauza de activitate, ne-am dat seama că am fost ca într-o cursă de şobolani şi că viaţa trecea pe lângă noi".

Pe măsură ce au avut un răgaz să se gândească mai mult la acest lucru, şi-au dat seama că nu au petrecut prea mult timp cu copiii lor şi, prin urmare, s-au hotărât să facă ceva pentru a-şi schimba stilul de viaţă.

Doamna Murphy şi domnul Murphy cu copiii lor, Tom şi Charlotte. (SWNS)
Doamna Murphy şi domnul Murphy cu copiii lor, Tom şi Charlotte. (SWNS)

Fiind blocaţi acasă în timpul restricţiilor Covid, au ştiut că a venit timpul să îşi transforme viaţa.

"Unii oameni au decis să cumpere un câine în timpul pandemiei Covid, dar noi am decis să ne mutăm într-o altă ţară", a declarat David Murphy, un psihoterapeut cu pregătire. El a mai precizat: "Am luat într-un fel decizia de a ne muta în august 2020 şi am venit în pauza restricţiilor Covid".

Deoarece în vacanţele anterioare petrecute în Franţa s-au îndrăgostit de această ţară, au decis să se mute aici.

"Dorinţa de a învăţa o altă limbă, mâncarea şi vremea ne-au cucerit - nu ne-am gândit niciodată să mergem în altă parte", s-a destăinuit David Murphy.

Domnul şi doamna Murphy au cumpărat cătunul rural istoric Lac De Maison, în Poitou-Charentes, în sud-vestul Franţei, în ianuarie 2021. (SWNS)
Domnul şi doamna Murphy au cumpărat cătunul rural istoric Lac De Maison, în Poitou-Charentes, în sud-vestul Franţei, în ianuarie 2021. (SWNS)

Cuplul şi-a vândut casa cu trei dormitoare din Manchester pentru aproximativ 488.400 de dolari şi a folosit banii pentru a cumpăra şase case vechi de 400 de ani, două hambare şi trei acri de teren.

"Este chiar ca şi cum ai câştiga la loterie fără să-ţi dai seama", a declarat Liz Murphy.

Mama şi tatăl vitreg al doamnei Murphy au decis, de asemenea, să se alăture proiectului.

Cuplul, care lucra la radio, a cheltuit aproximativ 366.400 de dolari pentru a transforma clădirile ruinate în locuinţe pentru familia lor şi într-o afacere potenţial înfloritoare de închiriere de case de vacanţă.

Gospodăria lor include două piscine de 10/15 metri, pe care le-au renovat cu ajutorul constructorilor şi meseriaşilor locali.

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Domnul şi doamna Murphy s-au mutat în clădirea principală împreună cu cei doi copii ai lor, Tom, 12 ani, şi Charlotte, 8 ani, la sfârşitul anului 2022.

În casa de vizavi locuiesc mama dnei Murphy, Helen Diaper, în vârstă de 73 de ani, şi tatăl vitreg, Terry, în vârstă de 72 de ani.

Celelalte patru case şi două hambare din cătun au fost transformate în case de vacanţă, pe care intenţionează să le închirieze pentru sute de lire sterline pe săptămână.

Membrii familiei spun că acum trăiesc "ca nişte milionari" şi că nu intenţionează să se întoarcă în Marea Britanie, în ciuda faptului că nu vorbesc prea mult franceza. Totuşi, încearcă să înveţe limba comunicând în mod regulat.

"Când am venit aici, nu puteam spune decât 'bună ziua', 'la revedere' şi 'pot să servesc o bere'", a spus David Murphy. "Francezilor le place dacă încerci. Slavă Domnului că există Google Translate. "

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Pe lângă faptul că are acces la zone naturale deschise şi oportunitatea de a se integra în cultura locului, familia este acum înconjurată de o faună sălbatică diversă.

"În timp ce mergem spre şcoală, ne oprim să vedem căprioarele şi mistreţii, nu din cauza altor maşini", a povestit David Murphy.

Când au ajuns pentru prima dată în Franţa, Liz Murphy a recunoscut că a fost ciudat să locuiască vizavi de părinţii ei, însă acum au devenit foarte apropiaţi de familia lor.

În plus, au fost, de asemenea, speriaţi şi îngrijoraţi.

"Când am ajuns prima dată în acest loc, am avut inundaţii, probleme cu fosa septică şi nu aveam electricitate", îşi aminteşte Liz. "Eram deja aici şi nu aveam unde să locuim. Am renovat casa mamei şi a lui Terry, aşa că ne-am mutat într-o rulotă.

"Nu a fost deloc fascinant. Am trăit în aceste condiţii timp de patru sau cinci luni".

Lucrări de construcţie care au loc în cătunul domnului şi doamnei Murphy din Lac De Maison, în Poitou-Charentes, în sud-vestul Franţei. (SWNS)
Lucrări de construcţie care au loc în cătunul domnului şi doamnei Murphy din Lac De Maison, în Poitou-Charentes, în sud-vestul Franţei. (SWNS)

Şi, la fel, pentru copii, întreaga mutare a fost o aventură, deoarece ei "urau şcoala" şi credeau că este foarte dificilă.

Dar de atunci, lucrurile s-au schimbat şi familia pare să se fi aşezat. Dacă ar avea de ales, niciunul dintre ei nu ar mai vrea să se întoarcă la stilul de viaţă anterior.

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Cuplul a profitat de preţurile mai mici ale terenurilor şi ale proprietăţilor din Franţa pentru a-şi realiza visul.

"Franţa şi Marea Britanie au o populaţie aproape identică, dar Franţa este de două ori mai mare, aşa că terenul nu este la fel de scump", a precizat David Murphy.

Astfel, familia a trecut de la stadiul de a avea un salariu lunar fix la acela de a avea o nouă afacere.

"Am simţit că astfel am câştigat o nouă viaţă", a concluzionat David Murphy.

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor