Cristian Preda: Şedinţa CSAT de joi va fi un test important pentru coabitare

Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, a declarat că şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de joi va fi un test important pentru coabitare, fiind prima organizată după revenirea la Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta a fost suspendat în urma deciziei Parlamentului de la începutul lunii iulie.
Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
25.09.2012

Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, a scris pe blogul său că şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de joi va fi un test important pentru coabitare, fiind prima organizată după revenirea la Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta a fost suspendat în urma deciziei Parlamentului de la începutul lunii iulie.

El a spus că aşteaptă să vadă dacă premierul Ponta va participa la reuniunea CSAT şi dacă acesta îşi va respecta decizia anterioară de a nu mai veni la astfel de şedinţe.

"Mai întâi de toate, e de văzut dacă premierul Ponta va participa. Într-adevăr, pe 30 iulie, a doua zi după referendum, şeful Guvernului declara că nu va mai merge la CSAT şi că aşteaptă ca T. Băsescu să-i trimită spre semnare documentele adoptate. Asta nu e tocmai o viziune instituţională asupra CSAT. Multe spune însă omul la supărare şi poate că, între timp, Victor Ponta s-a răzgândit. Ca premier, are obligaţii de care nu se poate debarasa", este de părere Preda.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost convocată pentru joi, 27 septembrie, pentru a se discuta achiziţia de către mapn a avioanelor multirol şi e posibilă introducerea pe ordinea de zi şi a situaţiei privatizării de la Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor