Victor Ponta vrea să desfiinţeze programul "Cornul şi laptele"

Premierul Victor Ponta a afirmat marţi, în prezenţa mai multor jurnalişti, că programul "Cornul şi laptele" presupune în prezent o risipă de bani, care ar putea fi folosiţi altfel, ca de exemplu pentru proiecte de atragere a copiilor romi spre şcoală.
Elevi şcoala generală (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
19.03.2013

Premierul Victor Ponta a afirmat marţi, în prezenţa mai multor jurnalişti, că programul "Cornul şi laptele" presupune în prezent o risipă de bani, care ar putea fi folosiţi altfel, ca de exemplu pentru proiecte de atragere a copiilor romi spre şcoală.

Şeful Executivului a mai subliniat că o soluţie pe termen lung pentru integrarea romilor o constituie încurajarea copiilor de a merge la şcoală, însă acest lucru nu mai poate fi realizat doar prin programe precum "Cornul şi laptele".

"Pogramul acela cu cornul şi laptele a fost o idee excelentă. Astăzi, când vorbim, e o risipă de bani. Nu mai consumă niciun copil cornul şi laptele. Iniţial, era un stimulent pentru copiii sărăcii. Eu cred că acei bani trebuie să îi folosim altfel, pentru că sunt mulţi copii care merg acum, slavă Domnului, părinţii pot să le dea de mâncare. Sigur nu consumă cornul ăla şi laptele, aruncăm banii", a precizat premierul pentru adevărul.ro.

Bucureşti: Peste 133.000 de copii primesc corn şi lapte în anul şcolar 2012-2013

La nivelul Capitalei, în programul "Cornul şi laptele" din anul şcolar 2012-2013 au fost înscrişi 7.558 de preşcolari şi 125.624 de elevi, dintre care 10.378 în clasa pregătitoare.

Au primit fructe 125.624 de elevi, adică toţi cei care primesc corn şi lapte, cu excepţia preşcolarilor.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore a fost publicată la data de 27 iulie, în "Monitorul Oficial".

Produsele alimentare vor fi acordate gratuit elevilor şi preşcolarilor, fondurile necesare pentru cumpărarea acestora fiind asigurate de stat, conform OUG.

Noul act normativ care se aplică din anul şcolar 2012-2013 prevede că, la cererea motivată a părinţilor, copiii care suferă de intoleranţă la gluten sau de lactoză, dovedită cu acte medicale, să primească produse lactate şi de panificaţie care nu conţin gluten sau lactoză, în limita unei valorii zilnice de 1,17 lei pentru un elev sau preşcolar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor