Victor Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat cu 1,8%, spre deosebire de zlot, devalorizat cu 5%

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
28.05.2012

Primul ministru, Victor Ponta, a declarat luni că devalorizarea leului din ultima perioadă este mai mică decât monedele altor ţări cu o economie mult mai puternică decât a României.

Acesta a menţionat că slăbire cu 1,8% a leului românesc este mică în comparaţie devalorizarea altor monede, el dând ca exemplu Polonia şi Ungaria, ţări ce au ca monedă naţională Zlotul, respectiv Forintul. ”Leul nu trebuie salvat, leul s-a devalorizat cu 1,8%, de exemplu, zlotul într-o economie mai puternică decât a României, în cea a Poloniei, s-a devalorizat cu 5%, forintul chiar mai mult decât leul”, a declarat premierul.

”În ceea ce priveşte strict cursul de schimb, este atribuţia Băncii Naţionale şi am spus tot timpul că am încredere în capacitatea Băncii Naţionale, împreună cu Ministrul de Finanţe sigur că da, care provine tot de la Banca Naţională, de a lua toate măsurile necesare”, a mai spus Ponta.

În opinia sa, problema României nu este străină de celelalte tări, acesta menţionând că la nivelul Uniunii Europene se încearcă remedierea acestei perioade dificile.
”Dacă vorbim de problema economică, România nu a are o problemă specială separată, ci are o problemă care există la nivelul Uniunii Europene, ori tocmai asta trebuie să dezbatem şi asta vom şi dezbate de altfel în această săptămână cu şefii guvernelor din UE, care sunt măsurile pe care Europa în ansamblu său şi implicit România trebuie să le ia alături de cele prevăzute în tratatul de guvernanţă fiscală care înseamnă o anumită disciplină şi austeritate bugetară, dar alături de asta trebuie să iei măsuri concrete de creştere economică şi de creare de locuri de muncă”, a conchis Şeful Executivului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor