Victor Ponta, din nou în ţara celor care fură organe de la propriii cetăţeni

Partidul Comunist Chinez a organizat cea de-a 5-a ediţie a Forumului politic la nivel înalt China - UE la Beijing, iar printre invitaţii de onoare se numără şi fostul premier al României, Victor Ponta.
Premierul Ponta primit cu onoruri la Beijing, 31. 08. 2013
Premierul Ponta primit cu onoruri la Beijing, 31. 08. 2013 (Facebook)

Mare susţinător al relaţiilor cu Partidul Comunist Chinez, fostul premier Victor Ponta se află la reuniunea Forumului Politic la nivel înalt al partidelor China – UE. Potrivit Cri.cn, la ceremonia de deschidere din 17 mai au participat lideri europeni reprezentând peste 30 de partide din 24 de ţări europene.

Forumul Politic al partidelor China - UE este platforma de lobby la nivel politic european construită de Beijing pentru a penetra UE.

Vizita lui Ponta în China se desfăşoară pe fondul unei lupte politice, care se duce de trei ani la vârful Partidului Comunist Chinez.

Fostul premier al României în guvernarea USL (PSD-PNL) este cunoscut pentru apropierea sa faţă de regimul comunist chinez. Ponta a fost la un moment dat preşedintele Casei Româno-Chineze, cel mai mare grup de lobby al Partidului Comunist Chinez în România, şi oficialul care a şters datoria de sute de milioane de dolari pe care KazMunaiGaz o avea către statul român, înainte ca aceasta să fie preluată de către o companie chineză.

Victor Ponta nu a făcut niciun secret din orientarea sa pro-Beijing. Căsătorit cu Daciana Sârbu în mare secret la Ambasada Română din Beijng, în noiembrie 2013, guvernul său a devenit ţinta numeroaselor critici după ce Parlamentul controlat de PSD a dat jos steagurile NATO şi UE din Parlament şi Guvern, pentru a le înlocui cu drapelul comunist al Chinei, cu ocazia vizitei premierului chinez Li Keqiang la Bucureşti.

Sub guvernarea Ponta, România a ofertat Chinei mai tot ceea ce înseamnă proiect energetic major, de la două reactoare nucleare până la cablul submarin România - Turcia şi microhidrocentrale pe Olt. Toate aceste "acorduri" cu China urmau să aibă loc în contextul în care strategia energetică a ţării nu fusese încă adoptată, fără o temeinică analiză a condiţiilor de viabilitate economică şi comercială a investiţiei şi fără o evaluare a implicaţiilor geostrategice.

Mai bizar, în timpul unei vizite în China, Victor Ponta a beneficiat de un tur de onoare tăind panglici în birourile firmei Huawei, considerată de mai mulţi membri ai blocului NATO vârful de lance al spionajului electronic al Chinei. La scurt timp după vizită, Liviu Dragnea, liderul PSD, pe atunci ministru la MDRAP, anunţa că Guvernul este deschis colaborării cu China în domeniul monitorizării şi infrastructurii comunicaţiilor, oferind firmei Huawei proiecte de monitorizare a infrastructurii cibernetice a României.

Regimul comunist chinez este învinuit de organizarea unei industrii macabre de recoltare de organe pe viu de la deţinuţi politic închişi în lagărele de muncă fortaţă, spălarea pe creier a celor închişi pentru convingerile lor, exploatarea dizidenţilor în lagăre de muncă etc.

Aceste afaceri, de un cinism de neimaginat, îi "ajută" pe oficialii de Partid să scape de dizidenţii incomozi, făcând în acelaşi timp mulţi bani de pe urma industriei.