Vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Monica Săsărman, bătută în stradă când făcea campanie electorală

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Vicepreşedinte PDL Bistriţa-Năsăud, Monica Săsărman a fost bătută, sâmbătă după-amiaza, în timp ce făcea campanie electorală în comuna Prundu Bârgăului, informează Adevărul.

Femeia, consilier judeţean ACL, purta o vestă cu insemnele formaţiunii politice şi era împreună cu un tânăr din organizaţia PNL pe una dintre străzile din Prundu Bârgăului când a fost atacată de un bărbat care a început să o lovească cu pumnii în cap. În urma loviturilor primite, femeia a ajuns la spital, în stare de şoc.

Tânărul care era alături de ea a relatat că în momentul în care Monica Săsărman a încercat să împartă materialele promoţionale, un bărbat s-a dat jos dintr-o maşină şi a început s-o agreseze.

"Eu eram la o distanţă de aproximativ 50 de metri de ea, iar când m-am îndreptat spre ei, acel tip s-a urcat în maşină şi a plecat. Am auzit din spatele meu strigăte şi m-am întors. O ultimă frază a dânsului am auzit-o, spunea ceva de genu: duceţi-vă acasă! După ce a fost lovită a căzut jos, era jos, plângea, era în stare de şoc, nu puteam să comunic cu dânsa”, susţine Daniel Neag, tânărul care era în echipă cu Monica Săsărman şi care a şi chemat poliţia.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au constatat că femeia a fost victima unei agresiuni, suferind „traumatism cranio-facial minor” fără leziuni osoase. Cazul nu a necesitat internare în spital.

Bărbatul care a agresat-o pe reprezentanta ACL a fost identificat de către poliţişti şi este audiat. Monica Săsărman a depus o plângere împotriva celui care a agresat-o.

"Monica Săsărman a fost un străjer pe data de 2 noiembrie în Prundu Bârgăului pentru ca aceste alegeri să se desfăşoare corect. I-a încurcat pe unii pentru că nu i-a lăsat să facă nereguli şi asta i-a iritat pe aceşti oameni, care acum s-au răzbunat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un act de răzbunare”, a precizat unul dintre liderii ACL, Stelian Dolha.

La scurt timp după ce liderul ACL a făcut aceste acuzaţii, PSD a remis un comunicat de presă în care s-au discociat de actul de violenţă, "delimitându-se de aceste practici."

Adevărul.ro mai relatează că, în urmă cu o săptămână, în turul I al alegerilor prezidenţiale 2014, Monica Săsărman a făcut plângere împotriva primarului comunei Prundul Bârgăului, Doru Crişan, iar liderii ACL afirmă că aceasta a fost o răzbunare, mai ales că incidentul s-a produs pe raza respectivei localităţi.