ACL reclama înscriere de date false în tabele electorale

Stampila de vot pentru alegeri
Stampila de vot pentru alegeri (youtube.com)

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) reclamă înscriere de date false în tabele electorale. Formaţiunea politică a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Autoritatea Electorală Permanentă şi la Biroul Electoral Central sesizări legate de nereguli privind completarea tabelelor electorale în secţiile de votare din Sectorul 2 al municipiului Bucureşti, informează hotnews.

Potrivit sursei citate, ACL susţine că, în urma verificării tabelelor electorale la mai multe secţii de votare a constatat o serie de nereguli grave ce conduc la suspiciuni de fraudă.

"În aceste tabele electorale au fost înscrise date false sau inexacte, cum sunt CNP-uri inexistente sau serii de acte de identitate ce nu corespund cu adresa de domiciliu. Mai mult decât atât, din analiza acestor date a rezultat că preşedinţii secţiilor de votare au înscris în aceste tabele şi au permis votul mai multor persoane care fie aveau domiciliul în alt sector din municipiul Bucureşti, fie au votat pe baza paşaportului turistic deşi aveau domiciliul în România", se arată într-un comunicat de presă al liberalilor.

În consecinţă, ACL a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, AEP şi BEC ca "în conformitate cu art. 55 litera a) din Legea 370/2004, şi coroborat cu aspectele semnalate, să efectueze în regim de urgenţă verificări cu privire la cele semnalate şi să dispună la aplicarea măsurilor legale care se impun".

Reamintim că primul tur de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni a fost şi este în continuare marcat de suspiciuni de fraudă. În jur de 11% din alegători au votat pe liste suplimentare (dublu faţă de alegerile trecute), campioane la acest capitol fiind satele din judeţe unde câştigător a fost anunţat Victor Ponta. ACL-ul a acuzat că, în zonele respective s-a făcut "turism electoral", simpatizanţii PSD fiind plimbaţi cu maşinile de la o secţie de votare la alta, unde ar fi votat multiplu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne