Vicepremierul Dragoş Anastasiu iese cu "explicaţii" după scandalul privind mituirea unei funcţionare ANAF cu 150.000 de euro

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a ieşit public cu o reacţie, vineri, după scandalul privind mituirea unui funcţionar ANAF timp de 8 ani, cu suma de 150.000 de euro, pentru a scăpa de probleme la una din firmele sale.
"În spaţiul public au apărut informaţii despre implicarea mea într-un dosar de corupţie care viza mai mulţi funcţionari ai ANAF. Pe scurt: În dosar am fost martor, nu denunţător. Nu a existat nicio acţiune împotriva mea, nu am avut niciun fel de avantaj din punct de vedere juridic, iar în dosar au fost implicate şi alte societăţi comerciale care au fost în aceeaşi situaţie. Nu am avut niciodată nicio condamnare penală. Context: Unul cunoscut, din păcate, de prea mulţi antreprenori, mai ales în vremurile acelea de acum 15-17 ani. Unii funcţionari ai statului român care presau şi chiar şantajau firmele, 'recomandând' soluţii de tip contract de consultanţă cu o firmă pusă pe tavă de funcţionar pentru a corecta aşa-zisele nereguli descoperite în urma controalelor", a declarat Dragoş Anastasiu.
Potrivit vicepremierului, când, fiind antreprenor, gestionezi mai multe companii care, la rândul lor, sunt conduse de manageri, este imposibil să ai informaţii la zi şi amănunte despre toate operaţiunile în derulare.
"Dar atunci când ai informaţiile complete, trebuie să acţionezi corect şi în spiritul legii. Asta este ceea ce am făcut eu. Îmi doresc ca din ce în ce mai mulţi antreprenori să găsească curajul să nu accepte niciodată presiuni de tipul celor la care mulţi dintre noi am fost supuşi. Sunt astăzi în Guvernul României şi pentru că nu vreau ca alţi anterprenori români să mai fie subiectul unui astfel de abuz de putere din partea unor angajaţi ai statului care ar trebui să lucreze în beneficiul oamenilor, nu împotriva lor", a precizat Dragoş Anastasiu.
Merită menţionat că Dragoş Atanasiu a plătit lunar, timp de opt ani, 2.000 de euro şi a oferit vacanţe de lux funcţionarului ANAF pe baza unui contract de consultanţă fictiv. Timp de 8 ani. Detalii aici.