Vicepremierul Costin Borc arată cu degetul spre "fabricile de plagiat"

Vorbim de domnul X şi domnul Y fost premier, fost ministru, că au plagiat, dar nu vorbim de conducătorii de doctorat, nu vorbim de facultăţi, nu vorbim de universităţi. Haideţi să ne uităm şi acolo!, a fost mesajul transmis de vicepremierul Costin Borc.
Costin Borc.
Costin Borc. (gov.ro)

Ruşinea de a fi asociaţi cu plagiatorii îi determină pe cei care vor să urmeze o carieră academică să plece în străinătate pentru un doctorat, motiv pentru care este necesară o curăţenie generală a sistemului educaţional românesc, a opinat, într-o conferinţă de specialitate, vicepremierul Costin Borc, citat de Digi24.

"Drama este că în momentul în care vrei să ai un doctorat te gândeşti 'Dacă nu cumva îmi e ruşine să fiu în acelaşi grup cu atâţia plagiatori?' Anatema plagiatelor şi ruşinea de a fi asociat cu un asemenea grup face ca oamenii care vor să urmeze o carieră academică să plece în străinătate, să aibă un doctorat curat, să lucreze la o universitate bună, să fie recunoscuţi pentru cercetarea pe care o fac. Până când nu se va face curat în sistemul educaţional românesc, dar curat-curat, nu un nume, nu faptul că persoana X are un doctorat plagiat, sistemul trebuie să îl corectăm", a declarat Costin Boc.

În opinia vicepremierului României, autorităţile trebuie să se uite nu numai la oamenii care au plagiat, ci şi la universităţi şi conducătorii de doctorat.

"Vorbim de domnul X şi domnul Y fost prim ministru, fost ministru, dar nu vorbim de conducătorii de doctorat, nu vorbim de facultăţi, nu vorbim de universităţi. Haideţi să ne uităm şi acolo!", a îndemnat Costin Borc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne