Viceministrul a avut o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, care se află la prima sa vizită de lucru în Republica Moldova.
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (Epoch Times)
Ana Chitoroagă
17.03.2014

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, care se află la prima sa vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor au fost abordate mai multe subiecte privind situaţia şi evoluţiile din spaţiul mediatic al Republicii Moldova. O atenţie sporită a fost acordată eforturilor autorităţilor de la Chişinău de consolidare a unui mediu favorabil pentru asigurarea dreptului la libera exprimare şi accesul la informaţie, precum şi progreselor înregistrate în îmbunătăţirea cadrului normativ existent în domeniul protecţiei libertăţii presei şi drepturilor jurnaliştilor.

În context, au fost menţionate Legea cu privire la libertatea de exprimare şi Legea cu privire la deetatizarea publicaţiilor periodice publice, precum şi promovarea serviciilor de E-Guvernare, care demonstrează respectarea angajamentelor asumate de Republica Moldova la nivel internaţional. De asemenea, apariţia în ultimii ani a mai multor instituţii media a suplinit vacuumul informaţional existent şi a contribuit la dezvoltarea pluralismului de opinii.

În aceeaşi ordine de idei, viceministrul Iulian Groza a adus mulţumiri pentru asistenţa oferită de către OSCE reformării radiodifuzorului public Companiei „Teleradio-Moldova”, şi procesului de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la cea digitală.

La rândul său, reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, a exprimat disponibilitatea organizaţiei de a sprijini în continuare iniţiativele de sporire a transparenţei în spaţiul mediatic al Republicii Moldova.

De menţionat că Republica Moldova se află pe locul doi la capitolul libertatea presei printre ţările Parteneriatului Estic, iar în februarie 2014 a devenit membru al Coaliţiei privind Libertatea în Spaţiul Virtual, menţionează Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor