Viaţa bate filmul: Pentagonul are un plan pentru o eventuală invazie zombi

2700 de vehicule blindate retrase din Irak, au intrat în utilizare la FEMA, Departamentul Homeland Security (DHS), Statele Unite
2700 de vehicule blindate retrase din Irak, au intrat în utilizare la FEMA, Departamentul Homeland Security (DHS), Statele Unite (Captură Youtube)

Armata Statelor Unite s-a pregătit pentru unul din cele mai sumbre scenarii apocaliptice existente, având un plan complet pentru ”apărarea vieţii umane” împotriva ... zombilor, conform Foreign Policy.

Chiar dacă Hollywood-ul a popularizat posibilitatea unui astfel de scenariu cu mult timp în urmă, planul concret, finalizat în 2011, este păstrat într-o bază de date securizată a Pentagonului. Proiectul, denumit ”CONOP 8888”, include toate operaţiunile necesare pe care Pentagonul ar trebui să implementeze pentru a proteja populaţia umană de un grup mare de zombi - sau de adversarii tradiţionali.

O notă pe documentul planului de securitate menţionează că ”nu a fost proiectat ca fiind o glumă”.

Desigur, oficialii Centrului de Comandă Strategică a SUA au avut probleme încercând să explice modul în care va fi folosit acest plan.

”Documentul este identificat ca fiind util pentru eentuale antrenamente interne, în care studenţii învaţă conceptele de bază prin intermediul unui scenariu fictiv”, a declarat căpitanul Pamela Kunze, un purtător de cuvânt al Centrului de Comandă Strategic.

Totuşi, acesta nu este singurul plan de acest gen popularizat de americani. Centrul de Control al Bolilor din SUA a lansat o întreagă campanie de informare pe tema pregătirilor care vor fi necesare într-o ”apocalipsă zomby”.

”Ia o trusă, crează un plan, pregăteşte-te”, îndemna un afiş al centrului, care înfăţişa chiar şi un ”mort-viu”.

Chiar dacă centrul medical din SUA a venit cu o astfel de ipoteză, planul armatei a fost primul creat şi este cu mult mai complet.

”Dacă este necesar efectuează operaţiuni care vor eradica ameninţările zomby asupra siguranţei oamenilor. Ajută autorităţile civile în menţinerea legii şi a ordinii şi reinstaurează serviciile de bază în timpul şi după atacul zomby”, explică planul.

Cel mai sumbru scenariu menţionat include posibilitatea ca virusul, sau infecţiile provocate de atacurile zomby, să se transmită foarte uşor, astfel încât numărul oamenilor care se transformă în zomby să crească într-un ritm rapid.

Planul include posibilitatea ca boala să ia mai multe forme şi să fie transmisă în mai multe feluri. Planul vorbeşte de zomby vegetarieni, ”vraci” care transformă oamenii în zomby şi chiar animale care să transmită boala la oameni. Lista ”morţilor-vii” mai include şi zomby care provin din spaţiul extraterestru; cei care sunt creaţi prin bio-inginerie, precum Frankenstein; şi oameni care au fost infectaţi de un virus cei transformă în zomby.

Scopul final al planului este de a oferi "susţinere agenţiilor federale, de stat, şi locale, restaurând serviciile de bază în zonele afectate de dezastru".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe