Suplimentarea trupelor NATO în Europa de Est nu este necesară, spune şeful diplomaţiei ungare

Premierul ungar Viktor Orban şi preşedintele rus Vladimir Putin.
Premierul ungar Viktor Orban şi preşedintele rus Vladimir Putin. (YURI KOCHETKOV / AFP / Getty Images)

Ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, a declarat, miercuri, că nu ar fi necesară o sporire a capabilităţilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice în Europa de Est, a notat Mediafax.

"Nu credem că este necesară o suplimentare a trupelor în această situaţie, deciziile corecte vor fi luate la momentul potrivit”, a declarat Janos Martonyi.

Având mai multe contracte substanţiale cu Moscova în domeniul energetic, Ungaria este una din puţinele ţări europene care s-au opus sancţiunilor aplicate Rusiei.

”În Ucraina este necesară o soluţie politică exhaustivă, criza nu poate fi soluţionată prin arme”, a spus ministrul ungar.

Rusia este, de asemenea, cel mai mare partener comercial al Ungariei din afara Uniunii Europene, cu exporturi care s-au ridicat la circa 2,55 de miliarde de euro în 2013

”Cel mai important lucru este menţinerea dialogului între cele două părţi, iar acest dialog deja a început”, a insistat şeful diplomaţiei ungare.

Invazia din Ucraina şi tensiunile cu Moscova ar putea determina Alianţa Nord Atlantică să se mobilizeze militar pe o durată nelimitată în statele membre din Europa de Est, conform Comandantului Forţelor NATO din Europa, Philip Breedlove.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe