Veniturile Orange România au scăzut anul trecut cu 2,6%
Orange România a avut anul trecut venituri de 913 milioane de euro, în scădere cu 2,6% faţă de 2011, datorită impactului tarifelor de interconectare, potrivit rezultatelor financiare prezentate miercuri de Grupul France Telecom-Orange.
Eliminând impactul măsurilor de reglementare, veniturile Orange România au înregistrat o creştere de 0,8% în 2012 faţă de anul anterior.
Veniturile companiei în trimestrul al patrulea din 2012 au ajuns la 233 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o diminuare cu 2,7% faţă de T4 2011.
La 31 decembrie 2012, Orange România avea 10.283.000 de clienţi, cu aproximativ 40.000 mai mulţi decât în trimestrul precedent.
„În 2012 Orange România şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă, nu doar din punctul de vedere al cotei de piaţă şi al cotei valorice, cât mai ales din perspectiva experienţei pe care a oferit-o clienţilor săi. Şi acest an va fi plin de încercări pentru industria telecom, având în vedere presiunea asupra investiţiilor venită din partea deciziilor de reglementare. Cu toate acestea, în 2013 intenţionăm să investim masiv în reţele de ultimă generaţie 4G, în extinderea portofoliului de servicii şi produse şi ne vom menţine atenţia asupra calităţii serviciilor şi a modului în care interacţionăm cu clienţii noştri”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.
În 2012, vânzările de telefoane din gama smartphone au crescut cu 110%, contribuind la creşterea traficului de date pe mobil cu 83% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Creşterea puternică pe segmentul serviciilor de date mobile a fost impulsionată de ofertele atractive şi a venit pe fondul investiţiilor în extinderea şi în calitatea reţelei. Astfel, reţeaua Orange 3G+ are acoperire naţională, serviciile H+ cu viteză de transfer a datelor de până la 43,2 Mbps sunt disponibile în 562 de localităţi, în timp ce reţeaua 4G acoperă în prezent 126 de localităţi.
Anul trecut, Orange a lansat noi oferte, adaptate la necesităţile clienţiilor PrePay şi ale abonaţilor, precum abonamentul Cangur care îmbină ofertele de date cu smartphone-uri la preţuri accesibile.
Totodată a lansat serviciul transfer internaţional de bani în Orange shops şi a propus clienţilor servicii de asistenţă adaptate la tendinţele şi cerinţele de pe piaţa telecom. Astfel, Orange a lansat serviciul de asistenţă Orange Expert, dedicat clienţilor care utilizează smartphone-uri, disponibil în Orange shop, online şi la telefon. În acelaşi timp, Orange oferă tuturor utilizatorilor de telefoane mobile, clienţi Orange sau nu, o gamă extinsă de servicii, de la reparaţii şi setări până la transfer de conţinut în cele 7 Orange Care Centers din ţară.
În 2012, Orange a marcat mai multe realizări şi în zona serviciilor online, tot mai mulţi utilizatori începând să caute oferte şi informaţii utile pe website-ul companiei şi în portalul pentru mobil. Ca urmare, Orange are 1,2 milioane de vizitatori unici lunar pe www.orange.ro, în timp ce Portalul Orange pe mobil (m.orange.ro) este portalul mobil numarul 1 din domeniul .ro, cu peste 200.000 de vizualizări pe zi.
Proiectele din zona digitală, precum aplicaţiile Orange pentru smartphone şi cele dezvoltate în parteneriat, au avut succes în rândul clienţilor utilizatori de smartphone-uri, înregistrând câteva sute de mii de download-uri în 2012.
Aceste iniţiative au contribuit la atingerea unei performanţe susţinute pe parcursul anului 2012 şi în special în trimestrul al patrulea, când Orange România a înregistrat cele mai bune rezultate comerciale de la debutul crizei economice, potrivit reprezentanţilor companiei.