Veneţia: un grup de chinezi atacă practicanţii Falun Gong (Video)
Material video pe pagina originală Epoch Times România.
Un incident straniu s-a petrecut duminică după-amiază, la Veneţia, când un grup de chinezi a atacat practicanţi Falun Gong1 în timpul activităţii de informare a publicului larg.
Cu aprobarea Primăriei, practicanţii Falun Gong, informau trecătorii din Campo di San Bartolomeo despre încălcările drepturilor omului ale căror victime sunt, de peste 15 ani, aderenţii Falun Gong din China.
În jurul orei 13:30, doi chinezi având vârsta în jur de 30 de ani s-au apropiat de locul informării, protestând vehement împotriva practicanţilor Falun Gong şi deteriorând materialul informativ expus prin ruperea flyerelor expuse, aruncarea lor pe jos şi călcarea lor în picioare. De asemenea agresorii au tras de bannerele afişate şi au deteriorat structura de aluminiu a bannerului roll-up.
Unul dintre cei doi agresori ţinea în braţe un copil în vârstă de circa 2 ani. El s-a apropiat iniţial de un practicant Falun Gong, care a încercat să îi ofere câteva informaţii. Dar reacţia chinezului a fost o criză de furie. Efortul practicanţilor şi al trecătorilor de a-l calma s-a dovedit inutil. Agresorul a aruncat pe jos aparatul audio cu muzică Falun Dafa, după care a început sa îl lovească cu picioarele.
A urmat reacţia plină de solidaritate a trecătorilor faţă de practicanţii Falun Gong: turiştii străini şi italieni au cules materialele de pe jos şi au încercat să calmeze cei doi bărbaţi chinezi.
Un turist italian i-a strigat în engleză agresorului cu copilul în braţe: “Pune jos copilul, nu te pot atinge pentru că ai copilul, pune-l jos…. [Îi ataci în felul asta - n.r.] doar pentru ca ei sunt împotriva violenţei.. eşti un laş”. Pe toată durata episodului - circa 30 de minute – bărbatul nu a lăsat jos copilul, folosindu-l intenţionat ca scut protector sau pentru eventualele acuzaţii de violenţă asupra minorilor în cazul în care cineva i-ar fi stat în cale, o tehnică obişnuită pentru a evita responsabilitatea în caz de conflict. Un alt agresor chinez, tot cu un copil în braţe, atacase verbal practicanţii Falun Gong cu două săptămâni în urmă, în timpul unei activităţi de informare similare, desfăşurată în acelaşi loc.
La sosirea carabinierilor şi a poliţiei municipale unii chinezi din grupul din care veniseră agresorii – care rămăseseră pe margine în timpul conflictului – s-au îndepărtat. Solidari cu practicanţii Falun Gong, forţele de ordine au condamnat purtarea iraţională a agresorului. După ce carabinierii au părăsit locul, agresorul a revenit pentru a ameninţa spunând: “Ne vedem mâine, eu voi reveni cu siguranţă”.
În luna martie, Comisia de Drepturile Omului din senatul italian a votat în unanimitate o rezoluţie care cerea încetarea practicii de recoltare forţată de organe de la practicanţii Falun Gong în China. Organisme militare şi sanitare din China s-au asociat în afacerea care le aduce milioane de dolari: vânzarea sistematică a organelor pentru transplant, organe extrase cu forţa şi împotriva voinţei donatorilor - care în cea mai mare parte sunt practicanţi Falun Gong încă în viaţă. Aceştia sunt folosiţi drept “bancă vie de organe pentru transplant”, o practică inumană ce le permită “afaceriştilor” să promită găsirea unui rinichi pentru transplant în 5 zile, cu garanţia că dacă nu funcţionează, primitorul de organ va primi un alt organ.
Note:
1. Falun Dafa este o practică spirituală care predă principiile adevăr, compasiune şi toleranţă. S-a răspândit pe scară largă în China în anii ’90, numărul practicanţilor în China ajungând în puţin timp la în jur de 100 milioane de practicanţi, fapt ce a făcut ca în 1999 Partidul Comunist Chinez în frunte cu conducătorul de atunci, Jiang Zemin, să dezlănţuie o violentă persecuţie împotriva practicanţilor Falun Gong şi a şcolii, persecuţie ce continuă şi în ziua de azi.
De atunci, practicanţii au fost lipsiţi de libertatea de a practica, sunt închişi în spitale psihiatrice şi în lagăre de muncă forţată, unde sunt torturaţi până mor. Până în ziua de azi au fost confirmate 3.777 de morţi în urma persecuţiei, dar sursele internaţionale estimează cifra ca fiind mult mai ridicată.