Vasile Năstase: Dodon a minţit că doar Rusia şi China ajută Moldova. UE ne-a oferit deja 87 mln euro

.
. (pixabay.com)

„Ba vin teste şi echipament din China, ba se pierd pe drum. Acum Dodon a declaminciunit că doar Rusia şi China ne ajută”, a punctat deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase, în contextul în care Uniunea Europeană a acordat deja, oficial, Republicii Moldova 87 de milioane de euro, „o sumă colosală cu care am putea acoperi absolut toate necesităţile de echipament ale medicilor şi ale celor aflaţi în prima linie de combatere a virusului pandemic”.

„Vreau să atrag atenţia Comisiei pentru Starea Excepţională, premierului Chicu să fie atenţi la ce cumpără şi de la cine cumpără. Guvernul Marii Britanii îşi cere banii înapoi pentru cele 3,5 milioane de teste rapide cumpărate din China, şi asta pentru că acestea nu sunt calitative, dau erori prea mari în stabilirea unui diagnostic corect!!!

Şi nu e primul Guvern care face acest lucru!!! Fiţi atent,domnule Chicu, doctorul psihopat vă spune că nu a avut competenţe, că decizia a fost luată de DVS. Se apropie momentul când un tribunal naţional sau internaţional îl va lua la întrebări pe cel care patronează schemele banditeşti ale nichiforciucilor şi andronachilor”, a scris Năstase într-o postare pe contul său de Facebook.

Menţionăm că vineri, 10 aprilie, preşedintele Igor Dodon a anunţat pe pagina sa de socializare că împreună cu ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, şi Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, au participat la „ceremonia de primire a lotului de asistenţă umanitară”, oferite de guvernul comunist de la Beijing.

Ajutorul umanitar pentru stăvilirea virusului Wuhan în Moldova include un volum de circa 3 tone de măşti şi costume medicale de protecţie, termometre cu infraroşu, ecrane/ochelari medicali, mănuşi chirurgicale, botoşei (bahile) şi alte echipamente de protecţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe