Sergiu Litvinenco, despre hotărârea CCM: Opoziţia nu este vinovată că Guvernul şi-a asumat scheme de corupţie

Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (gov.md)

După decizia de joi a Curţii Constituţionale (CCM) privind suspendarea legislaţiei economice prezentate de Executiv ca „anti-covid” , prim-ministrul Ion Chicu a calificat contestarea legii de către deputaţii din opoziţie drept „iresponsabilă”, întrucât astfel guvernul ar fi împiedicat să-i ajute pe cei afectaţi de criză.

În contextul dat, autorul sesizării la CCM din partea PAS, deputatul Sergiu Litvinenco a declarat că scopul minciunilor premierului este de a sustrage atenţia (chiar şi pentru o zi/o seară) de la eşecul lamentabil al „regimului” în a face faţă pandemiei cu virusul Wuhan.

Parlamentarul atenţionează că procentul medicilor din R. Moldova infectaţi este cel mai mare din lume, aceştia în continuare nu dispun de echipamentele necesare iar salariile unora nu au fost majorate, aşa cum s-a promis.

Mai mult, din cauza inacţiunii Guvernului în a echipa corespunzător medicii, spitalele au devenit focarele pandemiei la Ştefan Vodă, Soroca, Glodeni însă de sistemul medical în cea mai mare parte depinde cum va ieşi ţara din pandemie.

„Opoziţia nu este vinovată că premierul Chicu nu a respectat Constituţia şi a băgat în lege prevederi care promovează scheme de corupţie ale clientelei PD-PSRM.

Cât de cinic şi iresponsabil poţi fi – să promovezi prin legea care trebuie să ajute cetăţenii afectaţi de COVID-19 interesele camarilei PD şi PSRM, să încalci conştient şi făţiş Constituţia şi jurisprudenţa Curţii, iar după toate astea să învinuieşti opoziţia”, a adăugat deputatul PAS.

Se pare că Ion Chicu nici nu a citit decizia Curţii şi „vorbeşte pe după ureche”, a notat Sergiu Litvinenco precizând că cererea PAS nu a fost examinată de CCM prin care s-a solicitat declararea neconstituţionalităţii (anularea) unor prevederi prin care se promovează deschis scheme de corupţie pentru exponenţii actualei majorităţi parlamentare: scutirea de taxe a magazinelor Duty-Free, modificarea cuantumului taxelor pentru extragerea zăcămintelor şi extinderea termenului în care ţigările trebuie să se vândă conform unor noi reguli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe