Vanghelie: "Ponta preşedinte, un pericol pentru ţară. Nu l-aş fi pus nici măcar secretar de stat"

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Dacă ar fi câştigat alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, un candidat "slab şi imatur", ar fi fost "un pericol pentru România", a afirmat primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, proaspăt exclus din PSD după 20 de ani de activitate în partid, relatează ziare.com.

"Nicăieri în lume pe planeta asta nu poţi să pierzi alegerile şi să dai oameni afară. Păi începe întâi restructurarea cu tine, că ai fost prost... pregătit. Dacă ar fi câştigat, ar fi fost un pericol pentru România, asta ar fi fost băiatul ăsta", a declarat Marian Vanghelie, la Gândul Live.

Edilul a evidenţiat că Victor Ponta "a avut noroc de un val foarte mare şi ăla s-a numit USL", însă el personal nu a câştigat vreo campanie şi "nici nu poate câştiga vreo campanie".

"Juca poker în Biroul Permanent, când făceam şedinţe serioase, nu ca acum. Eu am şanse să rămân vicepreşedinte, el nu mai are şanse să mai fie ceva. (...) L-am văzut de multe ori şi l-am cunoscut ce fel de om e şi că n-are caracter. A pierdut pentru că lumea l-a văzut că nu poate să reprezinte România. (...) Nu l-aş fi pus pe Victor Ponta nici măcar secretar de stat", a afirmat fostul vicepreşedinte PSD.

Totodată, Vanghelie s-a declarat nemulţumit de lipsa de lideri care să se comporte ca nişte "bărbaţi adevăraţi", care să se ridice şi să-i spună lui Ponta: 'Nu înţelegi că nu e bine în direcţia asta în care mergem? Nu mai merge aşa, dle Ponta!'

PSD nu a pierdut prezidenţialele din cauza acuzaţiilor de comunism, consideră Vanghelie, ci din cauză că prezidenţiabilul PSD a fost "slab şi imatur", iar directorul de campanie, Liviu Dragnea, "n-a existat şi are o gândire medievală".

L-am votat pe Ponta, nu am făcut-o pentru el, am făcut-o pentru partid. Cum să îl votez pe Iohannis, când eu ţin cu PSD? M-am gândit că pleacă naibii la Cotroceni şi poate se maturizează", a adăugat revoltat edilul.