Vâlcea: Băile Olăneşti derulează proiecte de peste 5 milioane de euro

Harta oraşului staţiune Băile Olăneşti. (ro.wikipedia.org)
Epoch Times România
02.09.2009

Oraşul staţiune Băile Olăneşti derulează proiecte în valoare totală de aproximativ 5,2 milioane de euro, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Gheorghe Ciucă.

"Staţiunea pe care o administrez, pot să spun că este perla turismului din judeţul Vâlcea. Acum, dar după ce se vor încheia proiectele pe care le am în diferite faze de execuţie, cu adevărat Olăneştiul va însemna şi mai mult decât înseamnă astăzi", a declarat Ciucă.

Primăria are contractat un credit de aproape 3,3 milioane de euro, fonduri Phare, însemnând construcţia unei noi baze de tratament, a unei parcări cu peste 200 de locuri şi a unui bazin acoperit cu apă sulfuroasă. În aceeaşi sumă sunt incluse reabilitarea a două alei şi două străzi.

"Pentru promovarea turistică, am accesat 240.000 de euro însemnând realizarea unui site, broşuri, reviste de publicitate, CD-uri şi nu în ultimul rând publicitate media", a spus primarul din Băile Olăneşti.

Din punct de vedere social, problema chiriaşilor din casele naţionalizate este în curs de rezolvare, prin construirea unui bloc de locuinţe, în valoare de 1,5 milioane de euro.

"În aceste apartamente vor locui atât cei care au fost evacuaţi din casele naţionalizate, cât şi tineri cu venituri reduse", a precizat Ciucă.

Suma de 240.000 de euro, primăria din Olăneşti îi are investiţi în reabilitarea căminul cultural din localitatea suburbană Cheia. Tot în această localitate, Consiliul Judeţean a promis că în cel mai scurt timp va asfalta drumul care duce spre cele două schituri Iezer şi Pahomnie.

Staţiunea Băile Olăneşti se află la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe firul râului căruia îi poartă numele, la poalele munţilor Căpăţânii, are în patrimoniu 25 de izvoare medicale minerale, iar, în ultimii 20 de ani, ansamblurile hoteliere, pensiunile turistice au diversificat arealul zonei care este de altfel cunoscută atât pentru tratamentul balneologic, cât şi pentru imediata vecinătate cu trei lăcaşuri vechi de cult: Iezer, Pahomnie şi Pătrunsa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor