USR, în discuţii cu 5-6 miniştri din Guvernul Cioloş. Numele vor fi anunţate foarte târziu

Pe listele USR pentru parlamentare s-ar putea găsi numele unor miniştri din Guvernul Cioloş, a confirmat luni Nicuşor Dan. Cine sunt aceştia rămâne deocamdată un mister.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times Romania)

Conducerea Uniunii Salvaţi România a iniţiat discuţii cu cinci - şase miniştri din Cabinetul Cioloş, numele acestora urmând să se regăsească pe listele pentru parlamentare ale formaţiunii, dacă discuţiile se vor finaliza cu succes, a confirmat marţi Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul USR nu a făcut publice numele miniştrilor aflaţi în discuţii cu USR dar a reamintit că printre cei care au profilul dorit de formaţiune se numără Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea şi însuşi Dacian Cioloş.

"La o conferinţă de presă pe care am ţinut-o tot aici, în urmă cu o lună sau două am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni care spuneam că se potrivesc cu ceea ce aşteptăm noi la USR, i-am nominalizat pe Vlad Voiculescu, pe dl Ghinea, şi pe Dacian Cioloş însuşi. Cu cine vorbim, evident nu o să va spun pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim.", a declarat Nicuşor Dan, precizând că un anunţ pe acest subiect va fi făcut relativ târziu.

"Când o să avem o garanţie că vor fi 100% pe lista noastră, vă vom spune. (...) Este firesc ca orice discuţie în privat cu nişte oameni să nu fie făcută publică. (...) Numele miniştrilor va fi anunţat foarte târziu, pentru că aceştia vor trebui să îşi dea demisia, aceştia nu pot fi şi în Guvern şi candidaţi sau simpatizanţi USR", a declarat Nicuşor Dan, precizând că listele se pot depune până pe 27 octombrie.

Întrebat dacă partidul său va propune miniştri, în cazul în care va intra în Parlament, Nicuşor Dan a negat, precizând că USR va negocia cu premierul pe programe pe termen de realizare a unor lucruri, şi că nu va cere ministere, secretari de stat, deconcentrate etc., ceea ce este un avantaj, căci va putea să-şi retragă sprijinul acordat guvernului fără teama că partidul va pierde portofolii sau posturi.

"Nu vom merge la negocieri cu această cerinţă (de a propune miniştri USR n.r.), dacă primul ministru va considera că oamenii potriviţi se găsesc la noi, nu vom avea nimic împotrivă. Şi cumva faptul că nu avem presiunea din interior pe poziţia publică este un atu, adică este foarte uşor să ameninţi cu retragerea susţinerii guvernului când nu ai presiuni interne pentru păstrarea unor ministere", a declarat Nicuşor Dan precizând că USR va merge pe ideea mandatării unui guvern de pe poziţii principiale.

Întrebat dacă există varianta să susţină un premier tehnocrat din partea PSD, precum Vasile Dîncu sau Florin Georgescu, Nicuşor Dan a negat:

"Consider că nici Vasile Dîncu nici Florin Georgescu nu se încadrează în noţiunea de tehnocrat aşa cum se încadrează Cioloş, întrucât ei sunt foarte apropiaţi de PSD", a declarat liderul USR.

Nicuşor Dan nu a precizat nici dacă el însuşi sau Clotilde Armand se vor regăsi pe listele pentru parlamentare.

"Sunt în balanţă două lucruri, am candidat la CGMB, mi s-a dat mandatul, încercăm să facem lucruri pentru bucureşteni", a menţionat Nicuşor Dan.